LIVE: Wohnout Na Marjánce? Večírek otrlých bohémů!

Vydáno 11.05.2015 | autor: redakce

Mezi středočeskými kopci, na břehu řeky Sázavy, u malebného městečka Stříbrná Skalice stojí sympatické stavení, s ještě sympatičtější náplní. Rok co rok své prostory poskytuje pořádání večírku party dobře naladěných lidí, vyznačujících se více či méně pokročilým bohémstvím. Wohnout tu pro ně zahráli už popatnácté. A opět v plné síle.

LIVE: Wohnout Na Marjánce? Večírek otrlých bohémů! LIVE: Wohnout Na Marjánce? Večírek otrlých bohémů!


wohnout na marjane 7


WOHNOUT

Restaurace Na Marjánce, Stříbrná Skalice
8. 5. 2015

Wohnouti se ke slovu dostali něco po desáté a brzy fanouškům dali přesně to, co si přáli dostat, na co jsou už zvyklí a ještě něco navíc. Největší hity, které jsou pevnou součástí snad všech koncertů, proložili nemalým množstvím nových skladeb. Ke třem už dobře známým singlům (Barbíno, Díky moc, Dobrý ráno) z posledního alba Laskonky a kremrole přidali pět dalších: LSD, Fanynka, Svatozář, Vltavo, Laskonky a kremrole. Vše naservírováno s typickou wohnoutí grácií a vytříbeným stylem. Zklamání se nekonalo, firma šlape jako hodinky.

wohnout na marjane 44

wohnout na marjane 1

Koncerty Na Marjánce jsou fanouškům kapely dobře známé nejen dobrou atmosférou, ale také k prasknutí přeplněným prostorem. Protože se tato zvěst už rozkřikla po vlastech českých, téměř tu nenajdete "malých" fanoušků. Kdo už se do té mačkající se masy těl, obklopené sporými zásobami kyslíku, jednou vrhne, ten musí mít skutečně silný motiv, který ho udrží minimálně ve vzpřímené pozici, neřkuli naživu. Láska k hudbě ale zahojí všechny rány, vzkřísí omámenou mysl a vlije novou šťávu do mladých, starších i zralejších žil.


A toto odhodlání a nadšení má na svědomí každoroční setkávání skutečně kvalitní, bohémstvím nasáklé party dobrých klientů. Ti se nebojí špinavých bot, modřin od loktů vášnivých tanečníků, menších mrákot a piva ve vlasech. Setkali se tu i v roce 2015 a kapela Wohnout se jim za to štědře odvděčila kvalitním zbožím, dobrou náladou, více či méně zdravou únavou a zážitkem, o kterém si zas budou další rok povídat.


text: Barbora Vrablíková, foto: Martin "Šolťák" Šoltys

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít