Apollo 440 se vrací do Čech

Vydáno 15.05.2007 | autor: redakce

Apollo 440 pracují na novém albu a po sedmi letech se vrací do Prahy. Slavná britská kapela vystoupí 3. července v klubu Roxy.

Apollo 440 se vrací do Čech Apollo 440 se vrací do Čech

Apollo 440 založil v roce 1991 Howard Gray, jeho bratr Trevor a jejich spolužák ze střední školy Noko v anglickém Liverpoolu, kdy se nechali inspirovat britskou acid houseovou scénou. V roce 1997 se s předělávkou singlu Van Halena Ain't Talkin' Bout Dub vyhoupli do mainstreamových hitparád. Se vzrůstajícím sebevědomím si časem dovolili zremixovat skladby pro takové kapely jako U2, INXS, Manic Street Preachers, EMF nebo Shabba Ranks. Své první album s názvem Millenium Fever vydali Apollo 440 v roce 1995. O dva roky později ho následovalo album Electro Glide In Blue a Getting High on Your Own Supply v roce 1999.



Zatím poslední počin s názvem Dude Descending a Staircase je z roku 2003 a jako obvykle sklidilo značný ohlas, především dalším prolínáním hudebních stylů, kdy svůj elektro-rockový breakbeat tentokrát obohatili o soul a funky. Apollo 440 se věnují také filmové hudbě (Lost In Space), spolupráci s jinými hudebníky (J. M. Jarre) nebo počítačovým hrám. V posledních letech téměř nevystupovali, letos se však opět vydávají na pódia. Současně oznámili práce na novém albu.

www.apollo440.com
www.myspace.com/apollofourforty
zavřít