Zemřel Louis Johnson, člen The Brothers Johnson a basák Michaela Jacksona

Vydáno 25.05.2015 | autor: redakce

Ve čtvrtek 21. května odešel do hudebního nebe baskytarista Louis Johnson. Muzikanta jsme mohli znát jako zakládajícího člena skupiny The Brothers Johnson, ale také jako dvorního basáka Michaela Jacksona. Johnsonovi bylo šedesát let.

Zemřel Louis Johnson, člen The Brothers Johnson a basák Michaela Jacksona Zemřel Louis Johnson, člen The Brothers Johnson a basák Michaela Jacksona


LouisJohnsonThe Brothers Johnson odstartovali svojí kariéru v roce 1976 vydáním alba Look Out for #1. Pět let na to už obsazovali přední příčky R&B žebříčků s písničkami jako Strawberry Letter 23, I'll Be Good to You, či Stomp!.

Po rozpadu Brother Johnson se dal Louis na sólovou karieru, až se nakonec připojil ke Králi popu Michaelu Jacksonovi. S ním nahrál nejprodávanější album světa Thriller a písničky jako Billie Jean a Wanna Be Startin' Somethin'.


"Měl jsem přístup ke všem hudebníkům a umělcům, od Barbry Streisand, přes Paula McCartneyho, až k Michaelu Jacksonovi. Bylo to jako otevřené dveře. Modlil jsem se k bohu a mé modlitby byly vyslyšeny. Bůh řekl: OK, teď máš celý svět,"
prozradil Johnson při jednom rozhovoru pro Rolling Stone.


Jan Mareš, foto: last.fm

zavřít