Body Count interview: My hudbu neděláme, ona dělá nás

Vydáno 14.06.2015 | autor: redakce

Už 17. června přijedou do pražské Roxy Body Count v čele s Ice-T, proslavení osobitým mixem metalu s rapem. Nejen o kapele a její loňské oslavě dvaceti pěti let na scéně jsme si popovídali s baskytaristou Vincem Pricem a kytaristou Erniem C.

Body Count interview: My hudbu neděláme, ona dělá nás Body Count interview: My hudbu neděláme, ona dělá nás


Body count n


Loni jste slavili 25 let vaší existence. Jaké to bylo?

Je skvělé být s kapelou dvacet pět let na scéně, a to stále v plné síle. Velmi se těšíme na aktuální evropské turné, které jedeme asi po osmi letech.

Mimo jiné jste vydali nové album Manslaughter. Je v něčem výjimečné v souvislosti s 25. výročím kapely?
Pro nás je speciální vůbec nahrávat. V kapele došlo k několika nešťastným úmrtím, takže jsme strávili roky, řekněme, malou rekonstrukcí. Začali jsme zase naplno fungovat, až když jsme si řekli, že jsme v pořádku, máme kapelu, a že jsme šťastní. Pak jsme teprve šli nahrávat a dělat show. Jak to bude vypadat, se přijďte podívat sami.


V České republice hrajete 17. června. Na co se mohou fanoušci těšit? Máte připravenou nějakou speciální show?

Kdybych cokoliv prozradil, už by to nebylo překvapení. Řeknu pouze to, že to bude stát za to a fandové by si to neměli nechat ujít.

Přidáte do setlistu skladby z nejnovějšího alba? A v jaké míře?
Ano, na setlistu máme i nové skladby. Je to dobrá rovnováha mezi starými a novými songy. Všechno to jsou největší hity. (smích)

Jste považováni za zakladatele crossover metalu a rapu. Souhlasíte s tím?
My jsme Body Count a jestli tohle o nás lidi říkají, tak to bereme jako plus. Musím říct, že cítíme určitou zodpovědnost, ale to my hudebně neděláme, ono to dělá nás - dělá to Body Count.


Co je po čtvrt století existence vaším palivem, hnací silou?
Ta možnost vyjádřit sebe sama a hrát, jak to cítíme, bez toho, aby nám někdo říkal, jak hrát, jak se vyjadřovat. Zkrátka mít z toho radost.

Vaše skladby často reagují na dění kolem vás. Jak taková píseň vzniká?
Vyplývá to z pocitů, emocí, když se ti celý den nic nedaří. Je tu vždy něco - od šílených řidičů po šílený lidi, který dělají šílené věci, který se ti třeba dostanou pod kůži, jako třeba tvůj šéf v práci - a máš obrázek. (smích)

Jak jde skloubit práci Ice-T jakožto herce a kapelníka?
Je to jako magie - žádný čas není promarněný. Když to nefunguje, tak se posuneme dál. Buď to funguje, anebo se to střihne, stejně jako ve filmu.

Má někdo z kapely nějaký další hudební projekt?
Právě teď jsou všechny naše další projekty pozastaveny, protože pracujeme na psaní a nahrávání nové desky.

Co tě momentálně opravdu štve?
Momentálně mě nejvíc štve, že stále nestíhám dokončovat věci. Nikdy nemám dost času. Možná bych o tom mohl napsat písničku, ale na to vlastně také nemám čas... Ok, další otázka? (smích)

Jak byste pozvali své české fanoušky na pražský koncert?
Naši fanoušci vědí, že turné nejezdíme tak často, takže to bude zase na nějakou dobu poslední turné po Evropě. Vždyť naposledy jsme tam byli před osmi lety!

 

text: Jan Mareš

 


 

Body count n  TOP

zavřít