LIVE: Mordor tentokrát nepřišel, bouřilo jen z pódia Faith No More

Vydáno 06.06.2015 | autor: redakce

Faith No More konečně odehráli svůj dlouho očekávaný koncert na Rock for People. Ten měl na stejném místě proběhnout už před třemi lety, ale kvůli nepřízni počasí kapela nakonec nevystoupila. Letos to Mike Patton a spol. celému Festivalparku vynahradili se vším všudy.

LIVE: Mordor tentokrát nepřišel, bouřilo jen z pódia Faith No More LIVE: Mordor tentokrát nepřišel, bouřilo jen z pódia Faith No More


RfP-FaithNoMore-08 www.klapper.cz


FAITH NO MORE

Rock for People, Hradec Králové
5. 6. 2015

Faith No More se koncem devadesátých let rozpadli. V roce 2009 se po jedenácti letech vrátili na koncertní pódia a letos i do studia. Jen pár týdnů před jejich vystoupením na Rock for People totiž vydali nové album Sol Invictus, první materiál po osmnácti letech.

Svůj set odstartovali právě jednou z nových skladeb. Píseň s názvem Motherfucker je chytlavá už na první poslech a tak není divu, že si spolu s Pattonem diváci sborově zazpívali nejen refrén "kill the motherfucker!" Na fakt, že ani samotná kapela nezapomněla na události před třemi lety, vtipně poukázal Patton výroky jako "Where is the rain?" nebo "What happened? Skrillex played!"

RfP-FaithNoMore-06 www.klapper.cz

RfP-FaithNoMore-16 www.klapper.cz

Pak už začalo devadesát minut smršti největších hitů kapely, ale i nových skladeb a několika coverů. Nemohly chybět hitovky jako jsou Ashes to Ashes nebo Midlife Crisis, výborně tihle veteráni podali i skladbu Easy od Lionela Richieho. Z nové desky kromě úvodní zmíněné Motherfucker zazněla třeba skladba Superhero.


Pódiová image Faith No More byla pojata velmi netradičně a měla zřejmě vyvolat dojem pohřbu v kostele. Přes celé pozadí bylo nataženo bílé plátno, na pódiu rozmístěny velké kytice na bílých podstavcích a celá kapela měla na sobě bílá roucha s doplňky připomínající růžence. Na první pohled překvapivá image ale přesně dokresluje atmosféru nového alba a jeho bookletu.

RfP-FaithNoMore-01 www.klapper.cz


Staří - noví Faith No More jsou stále páni. Na Rock for People předvedli skvělý výkon sršící energií, kterou by možná leckdo od padesátiletých pánů v bílém nečekal, a postarali se tak o vynikající tečku druhého festivalového dne.


text: Hedvika Pajerová, foto: Petr Klapper

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít