Rock for People zamíří do Plzně, představí se kapely z 20 evropských zemí

Vydáno 09.06.2015 | autor: redakce

Kapely z dvaceti evropských států a tisíce návštěvníků z ČR a zahraničí. Taková je měsíc před začátkem bilance festivalu Rock for People Europe, který jako součást programu Evropského hlavního města kultury v Plzni už od 3. července naváže na právě skončenou hradeckou štaci.

Rock for People zamíří do Plzně, představí se kapely z 20 evropských zemí Rock for People zamíří do Plzně, představí se kapely z 20 evropských zemí

 

motorhead 2015Hlavní hvězdou Rock for People Europe budou začátkem července Motörhead


"Je dobře, že se do Plzně dostává festival, který využívá industriální prostory, jež ještě před rokem sloužily jako zázemí autobusů a trolejbusů. Osobně jsem zvědavý, jak se podaří přenesení akce z velkého královéhradeckého letiště do plzeňského středu města. Vzhledem k avizovaným
headlinerům festivalu se dá, myslím, očekávat velká návštěvnost i úspěch celého projektu," uvedl primátor města Martin Zrzavecký.


Do RFP Europe se aktivně zapojily i zdejší sportovní fenomény - fotbalová Viktorie nebo hokejový klub. Držitelé jejich permanentek budou mít vstup na festival se slevou. Kromě toho budou moci návštěvníci využít i množství kulturních akcí probíhajících pod hlavičkou Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury.

Rock for People Europe nabídne v podmanivém areálu DEPO2015 a protilehlé Papírně u řeky Radbuzy zhruba sedmdesát koncertů. Mezi největší lákadla patří britská kapela Motörhead, electroswingoví Parov Stelar, dále Guano Apes, The Ting Tins či Peter Doherty. Více informací hledejte na www.rockforpeople.cz.

 

TZ, jm

 

 

zavřít