LIVE: Rise Against milují a jsou milování

Vydáno 10.06.2015 | autor: redakce

Melodicky-hardcoroví Rise Against se v Česku těší velké popularitě. Fanoušci jsou loajální, nadšení a jejich koncerty se těší početné návštěvnosti. Ani letošní gig, který byl součástí druhé poloviny turné k poslední desce The Black Market, nebyl výjimkou a v pražské Incheba aréně opět čekaly davy nadšených fanoušků.

LIVE: Rise Against milují a jsou milování LIVE: Rise Against milují a jsou milování


Rise Against 19


RISE AGAINST

Incheba Arena, Praha
9.6. 2015

Koncert Rise Against se dá zažít ze dvou perspektiv. Když divák stojí dále od pódia, sleduje skvěle odehranou a energickou show kapely, pro kterou se mohou fanoušci přetrhnout. Druhá perspektiva je z předních řad, ve kterých se z pozorovatele stává součást divokého a oddaného davu, jenž zná všechny texty a užívá si akci, jako by byla poslední v jeho životě. V obou případech se jedná o koncert plný sounáležitosti a radosti.

Právě na velkých halových koncertech lze vztah publika a umělců sledovat nejlépe. V případě Rise Against lze okamžitě poznat, že fanouškovská základna je v Česku obdivující a milující, reakce diváků byly silnější než na mnohých jiných koncertech. A kapela této oddanosti nezneužívá pro moralizující či melodramatické proslovy  - Tim McIlrath nechává svá silná poselství v textech písní, mimo ně neztrácí čas tlacháním a show uhání dopředu jako zběsilá.

Rise Against 04

Rise Against 01

Ať zněly písně z nového alba nebo staré hity, fanoušci reagovali nadšeně a celá Incheba si vystoupení užívala naplno. Po hodně hlavního setu přišel přídavek v podobě pro Rise Against již tradičního akustického bloku. V tomto tišším momentě teprve opravdu vyzněla neskutečná reakce publika, které všechny tři písně odzpívalo se zpěvákem Timem McIlrathem z plných plic. Následoval rychlý návrat k rockové energii a večer uzavřela pro kapelu obvyklá píseň na závěr, Savior. Atmosféru akce navíc podpořila výborná světelná show a na dobré úrovni byl taktéž zvuk v hale.


V Incheba aréně proběhl koncert, který byl dokonalou ukázkou nadšení jak na straně fanoušků tak kapely. Energická rocková performance s dobrým zvukem, skvělými světelnými efekty, povedeným supportem (domácí Donnie Darko a Japonci Man Wath a Mission) a hlavní hvězdě večera, která miluje a je milována: Rise Against opět dokázali, že koncertní haly plní právem.


text: Jan Čapek, foto: Patrik Bouzek

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít