Nouvelle Prague získal podruhé cenu YMCA. Co chystá na letošek?

Vydáno 12.06.2015 | autor: redakce

Hudební konference a showcase festival Nouvelle Prague se podruhé raduje z prestižního ocenění profesionálů hudebního průmyslu Yearly Music Convention Awards (YMCA). Kromě toho už jsou v plném proudu přípravy na letošní ročník, který vypukne začátkem listopadu.

Nouvelle Prague získal podruhé cenu YMCA. Co chystá na letošek? Nouvelle Prague získal podruhé cenu YMCA. Co chystá na letošek?

 

Joe Schiavon 2015Promotér Joe Schiavon se podílí třeba na Glastonbury. V listopadu přijede na Nouvelle Prague


V hlasování odborné veřejnost na The Great Escape Festivalu v anglickém Brightonu tentokrát zvítězil Nouvelle Prague v kategorii Best Delegates Bar. Současně byl nominován i v kategorii Best Convention Centre, kde však v užší nominaci tří festivalů vyhrál nizozemský Eurosonic. Poprvé se organizátoři z ceny těšili v roce 2014, kdy uspěli v sekci Best New Showcase.


Letošní Nouvelle Prague se uskuteční v pátek 6. a v sobotu 7.listopadu 2015 v pražském pivovaru Staropramen. Registrace delegátů teprve začíná, již nyní však známe dvě výrazná zahraniční jména. Prvním je Philipp Jacob-Pahl, ředitel agentury Landstreicher Booking z německého Kolína nad Rýnem. Z Velké Británie potvrdil účast londýnský promotér Joe Schiavon ze společnosti Global Live, který se například stará o booking umělců pro festival Glastonbury.

Konference bude letos oproti minulosti rozšířena, ke každému dni přibude jeden programový slot. Kromě již tradičních panelových diskusí uvede Nouvelle Prague v roce 2015 do života také nový formát pracovního semináře, kde budou odborníci s účastníky diskutovat na poněkud úžeji vymezené téma. Dojde ale i na každoroční shnrnutí vývoje v oblasti živé hudby na domácím trhu s názvem Highway 2015 Revisited. Dále se bude dikutovat třeba o festivalovém trhu, uplatnění umělců na globálním trhu nebo o marketingu na sociálních sítích.

 

TZ, jm

 

zavřít