TOP 8 videoklipů týdne (39.)

Vydáno 16.06.2015 | autor: redakce

Co nového se minulý týden odehrálo na YouTube? Kapitán Demo představil svoji rodinu, Muse se zaobírají androidy, Björk se potuluje v divoké přírodě, Ben Cristovao stále maká na své muskulatuře. Čerstvými klipy se dále pochlubili Philip T.B.C., Nanosféra, Petr Batěk a Pipes and Pints.

TOP 8 videoklipů týdne (39.) TOP 8 videoklipů týdne (39.)


Kapitan Demo - Moje familieSpokojené kapybary v klipu Kapitána Dema Moje famílie

 

KAPYBAŘÍ RODINKA KAPITÁNA DEMA

Kapitán Demo má pěkně vypečenou rodinku. Máma propadla hazardu a švagr zase holduje drogám. Děs a běs. V novém videoklipu ke skladbě Moje famílie připodobnil svoji kontroverzní imaginární rodinu ke spolku kapybar, které se jen tak povalují a nic neřeší. Ideální stav.


Skladbu Moje famílie najdete na poslední Kapitánově desce nesoucí dlouhý název Okamžitě odejdi do svého pokoje a vrať se, až budeš normální. Nejbližší příležitost, kdy bude možné tohoto osobitého umělce slyšet, je o víkendu na pražském festivalu United Islands.

 

MUSE VARUJÍ PŘED ANDROIDY

Britské rockové trio pokračuje v osvětě. Nejprve Muse varovali před nebezpečným užitím bezpilotních dronů a teď se věnují dalšímu kontroverznímu tématu - robotům, kteří jsou k nerozeznání od lidí. Skladbu Mercy okořenili o sugestivní videoklip, který navazuje na filmy jako Ostrov či Atlas mraků.

Nová deska Drones vyšla minulý týden a Muse chtějí navázat na obrovský úspěch předešlé 2nd Law, jež bořila prodejní žebříčky. Na tomto albu se věnují převážně antiutopistických tématům, válce a moderním technologiím, které v současnosti ovládají celou naši planetu.

 

TRPÍCÍ BJÖRK NAKONEC NAJDE KLID

Velice impresivní videoklip přišel i z dílny této severské divy. Video ke skladbě Black Lake má přes deset minut a rozhodně je na co se koukat. Hlavní roli si zahrála sama zpěvačka, která zde svými typickými trhanými pohyby graduje celý příběh. Její taneční kreace jsou tak intenzivní, že zažehnou modrou lávu a svá muka nakonec utiší v náruči islandské přírody.


Čeští fanoušci se letos konečně dočkají živého vystoupení této přední tváře severské alternativní scény. Björk vystoupí na festivalu Colours of Ostrava a představí zde své čerstvé album Vulnicura.

 

BEN CRISTOVAO ŽIJE PRO POSILOVNU

Asi každý musel zaregistrovat proměnu Bena Cristovaa z party boye na fitness fanatika. Nyní přichází s další skladbou z prostředí činek, upocených tílek a vyrýsovaných bicepsů. Opět si přizval Cavaliera, se kterým nahrál píseň Těžký váhy a vytvořili tak další hymnu bodybuilderů.

Ben Cristovao ale rozhodně neplánuje tematicky zůstat pouze u cvičení, protože v blízké době vydá další singly s jiným námětem. Bena zároveň  čeká festivalová sezóna, která volně přejde v jeho podzimní turné, jež vyvrcholí 28. listopadu v pražském Foru Karlín.

 

ČÍM SE BAVÍ PIPES AND PINTS?

Česko-americká punková kapela představuje nový videoklip, v němž dává nahlédnout do svého. Reaguje tak na časté dotazy z řad fanoušků, čím tráví volný čas. "Chtěli vědět, jak trávíme čas mezi koncerty, čím dobíjíme energii a kde hledáme odreagovaní. Klip je takovým malým náhledem do našich intimních zón, nazval bych ho obyčejným nedělním odpolednem kluků z Pipes and Pints," říká basák Ondra Balvín, který klip režíroval.


Skladbu Warpath 82 můžete najít na poslední desce Found&Lost, která vyšla v roce 2012. Kapela nepolevuje ve zběsilém koncertním tempu. Má za sebou evropskou šňůru a nyní ji čeká nabité festivalové léto.

 

NEŠŤASTNÁ LÁSKA PETRA BAŤKA

Divadelní herec Petr Batěk napsal baladu o tom, že ve vztahu není jisté zkrátka nic. Skladbu doplnil i vizuálem, kde si zahráli Marie Doležalová a Ladislav Županič. Příběh videoklipu je prostý - pojednává o milostném trojúhelníku, jenž Petrovi ve finále otevře oči a uchýlí se ke své pravé lásce.

Herci Petru Baťkovi zřejmě divadelní prkna přestala stačit a rozhodl se rozjet kariéru sólového písničkáře. Rozhodně to však není v hudební branži žádný nováček, neboť už od patnácti hraje na bicí a působil v několika kapelách.

 

NANOSFÉRA MEZI HVĚZDAMI

Mladá kapela původem z Čáslavi do světa vypouští nový singl Hvězda z porcelánu, který doprovodila i videoklipem dýchajícím snovou atmosférou a nekonečnými dálkami tajemného vesmíru. Navazují tak na úspěšné singly Souhvězdí samoty a Zimní večery.


Nanosféra doposud na své tvorbě pracovala sama. Nyní si ale přizvali Tomáše Frödeho z kapely Imodium, se kterou ale nespolupracují poprvé. Frontmanka Žanet s Imodiem nazpívala píseň Haló, pane z poslední Valerie.


PHILIP T.B.C. NAPŘÍČ CELÝM SVĚTEM

Philip T.B.C. nedávno vydal nové EP a jednu ze skladeb doprovodil světoběžným videoklipem. Vystupuje v něm švédská zpěvačka Elsa Esmeralda, jejíž melancholický hlas zní na pozadí pražského panoramatu kontrastujícím například se záběry Ria de Janeira či jiných světových metropolí a zajímavých míst.

Elsa Esmeralda, která vystupuje na aktuálním EP Genius Curve, nespolupracuje s Philipem T.B.C. poprvé. Její hlas se objevil i na jeho posledním albu Kokoro No Hibiky. Dalším zahraničním hostem je rapper Rabi D z newyorského Brooklynu.


text: David Stoklas

 


Kapitan Demo - Moje familie TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít