Berlín zažije první evropský ročník legendárního festivalu Lollapalooza, headlinery budou Muse

Vydáno 17.06.2015 | autor: redakce

Kultovní festival Lollapalooza, který od roku 1991 putuje po Americe, se poprvé představí na starém kontinentě. 12. a 13. září přivítá v Berlíně Muse, Sama Smithe, Macklemore & Ryan Lewis, Bastille či The Libertines.

Berlín zažije první evropský ročník legendárního festivalu Lollapalooza, headlinery budou Muse Berlín zažije první evropský ročník legendárního festivalu Lollapalooza, headlinery budou Muse


Muse Lolla Berlin 2015 01Muse na Lollapalooze představí i novou desku Drones


Lollapaloozu založil Perry Farrell, frontman Jane's Addiction a Porno For Pyros, a od 90. let na ní startovaly své hvězdné kariéry hlavně metalové a grungeové kapely: Pearl Jam, Nine Inch Nails, Soundgarden, Smashing Pumpkins, Red Hot Chili Peppers nebo Rage Against The Machine. Postupem let festival doputoval i do Brazílie, Argentiny a Chile, a rozšířil svůj záběr na hip hop, pop a další žánry.


Berlínské letiště Tempelhof přivítá ve dnech 12. a 13. září bezmála 50 účinkujících, mj. Muse, Macklemore & Ryan Lewis, Sam Smith, Fatboy Slim, The Libertines, Bastille, Seed, Beatsteaks, Tame Impala, James Bay, Parov Stelar Band, Hot Chip, Stereophonics ad. . K vidění bude i dvougenerační projekt FFS, v němž spojili síly skotští Franz Ferdinand s americkou legendou Sparks. Na své si přijdou mnozí příznivci elektroniky: do německé metropole přijedou Dogblood (Skrillex & Boys Noize), Martin Garrix, Kygo, Clean Bandit nebo Digitalism.

Perry Farrel Oct14 c Marc MillmanZakladatel festivalu a zpěvák Jane's Addiction Perry Farrell


Mezi koncertními hosty pochopitelně nebude chybět ani duchovní otec Lollapaloozy, extravagantní zpěvák Perry Farrell: "Podíváte-li se to ve slovníku, zjistíte že, Lollapalooza je něco velkého a nádherného. Druhý výklad je obří rotující lízátko. A my máme ještě jeden: Lifestylový festival. Inspirovali jsme se tím obřím pestrobarevným lízátkem. Integrovali jsme nejrůznější hudební žánry, různé země, životní styly, umělecká díla i druhy potravin."

Další věc, charakteristická pro Lollapaloozu, je to, že jejím návštěvníky bývají často rodiče s dětmi. Festivalu je už totiž 28 let. Lidé, kteří byli na prvním ročníku v roce 91, většinou mají děti, a my jsme rádi, že je berou s sebou. Potkáváte tam různé generace a nikomu to nepřijde legrační nebo trapné. A stejné to bude i v září v Berlíně."

Předprodej vstupenek v síti Ticketmaster


jh, foto: archiv festivalu, Marc Millman

 

zavřít