Dumavé kytary z Ameriky v ČR

Vydáno 21.05.2007 | autor: redakce

Americká kytarovka s pravděpodobně nejzvláštnějším názvem, jaký kdy kapela měla, ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead, se po dvou letech opět vrací do Prahy, aby 14. srpna předvedla, co že je u nich nového.

Dumavé kytary z Ameriky v ČR Dumavé kytary z Ameriky v ČR

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead tvoří Kevin Allen, Neil Busch, Conrad Keely a Jason Reece, kteří vyrůstali v malé křesťanské komunitě Planoe v Texasu – v místě, které je spíše než muzikou známé ranči s dobytkem a osamoceným hokynářstvím na rohu ulice. Během několika posledních let kapela nepřetržitě objížděla USA i Evropu, přičemž si našla čas k nahrání tří alb. Jejich prvotina, spíše surovější eponymní LP (Trance Records), prezentuje odvahu muzikantů přetransformovat duchovní hymny do světské rockové teorie.



Jejich druhý průnik do zvukových manipulací Madonna (Merge Records) se intenzivně zabýval tématem obrazoboreckého uctívání, vytvářením a následným hanobením pop-idolů v post-industriálním věku a předčasným rozvojem cynismu mezi dětmi současnosti v důsledku tlaku naší uspěchané informační společnosti. Poslední album skupiny ...And You Will Know Us by the Trail of Dead bylo vydáno u Interscope. Reflektuje ztrátu venkovské nevinnosti ve světě, kterému vládnou především čísla a honba za rekordy, a podává náhled do budoucnosti, která může být buď jiskřivě utopická, nebo nepřežitelně pustá.

Trail Of Dead - 14. srpna, Roxy, Praha.

www.myspace.com/trailofdead
zavřít