Guano Apes: Na Rock for People vám naší show nakopeme zadek!

Vydáno 24.06.2015 | autor: redakce

Jedním z headlinerů plzeňské edice festivalu Rock for People jsou i němečtí Guano Apes. Kapelu měl festival poprvé v programu už před šestnácti lety. Kam se od té doby čtveřice posunula, se můžete sami přesvědčit už 4. července v Plzni. Co kapela chystá, nám prozradila zpěvačka Sandra Nasic.

Guano Apes: Na Rock for People vám naší show nakopeme zadek! Guano Apes: Na Rock for People vám naší show nakopeme zadek!


GUANO APES 2014 fullGuano Apes se do Česka vrátí 4. července


Čeští fanoušci vás uslyší 4. července na plzeňském festivalu Rock for People. Na co se mohou těšit?

Moc se na vystoupení v České republice těšíme! Samozřejmě zahrajeme skladby z našeho posledního alba Offline. Stejně tak jako spoustu našich starých hitů.

Na Rock for People jste hráli poprvé už před šestnácti lety. Jak na to vzpomínáte?
Pamatuju si, že hrát na tak velkých pódiích jako mladá kapela s ještě nepříliš velkými zkušenostmi, byl divný pocit. Byl to obrovský adrenalin.


Jaká zastávka vašeho aktuálního turné bude či byla pro vás nejzajímavější?

Užíváme si turné po celé Evropě, protože každá země je pro nás speciální. Jsme velmi rádi, že v průběhu posledních pěti let máme na našem turné plánu tolik zemí východní Evropy. Je super cestovat po tolika zemích. Nikdy předtím jsme nebyli v zemích jako třeba Maďarsko, Rumunsko a podobně.

Kromě pauzy mezi alby Walking on a Thin Line a Lost (T)apes vydáváte nový materiál každé tři roky. Znamená to, že se na novou desku můžeme těšit v roce 2017?
Oh, to by bylo skvělé! Záleží to na tom, jak dlouho budeme psát nové songy a pak je nahrávat. Možná to půjde rychleji a rok 2017 zní jako dobrý tip.

Guano Apes 010Guano Apes loni oslavili 20. výročí existence


Cítíte, že se váš styl nějak zásadně změnil za dobu vaší existence?

Když poslouchám staré nahrávky, cítím, že hodně věcí se změnilo. Možná jsme trochu změnili styl a zvuk. A určitě se změnila i naše show.

Loni uplynulo dvacet let od doby, kdy jste začali fungovat jako Guano Apes. Jak jste slavili?
S flaškou šampaňského během našeho evropského turné!

Co vás tedy nyní čeká?
Budeme pracovat na skladbách pro novou další desku, ale momentálně je náš plán na další měsíce značně naplněn letními festivaly po celé Evropě.

Můžete pozdravit čtenáře iReportu?
Ahoj všichni! Rádi bychom vás pozvali na festival Rock for People v Plzni. Bude to velká jízda a Guano Apes vám nakopou zadek svojí skvělou rockovou show!

 

RFP 2015 Plzen


text: Jan Mareš

 


 

GUANO APES 2014 full TOP

zavřít