VIDEO: Mandrage propadli retru, v novém klipu jsou z nich Brouci

Vydáno 29.06.2015 | autor: redakce

Mandrage se po jarním akustickém turné vrátili do studia a začali nahrávat novou desku. První singl se jmenuje Brouci a zkušenosti z divadelních sálů jsou na něm znát - má totiž lehký retro nádech a kapelu hudebně znovu posouvá o kus dál. 

VIDEO: Mandrage propadli retru, v novém klipu jsou z nich Brouci VIDEO: Mandrage propadli retru, v novém klipu jsou z nich Brouci

mandrage brouciBudou se Mandrage fanouškům líbit i jako Brouci?

Zatímco dva roky staré album Siluety, za něž získali Mandrage dvě nominace na Anděla, se neslo ve snové náladě, v novém singlu a klipu Brouci působí hudebníci trochu jako elegáni ze staré školy.

„Moc se mi líbí staré texty z 50. a 60. let. Klasičtí textaři, kteří dokázali z jednoho pocitu nebo jedné sekundy v lidském životě udělat skvělý song. Miluju například texty Jiřího Suchého. Tam hledám inspiraci. Možná proto můžou Brouci působit na někoho i jako retro,"  říká autor slov Pepa Bolan.

Klip z dílny Tomáše Kasala nebyl pojat dějově, ale soustřeďuje se na práci se zrcadly, odrazy a třpytem na pozadí černobílého videa. Bubeník Matyáš Vorda, který se podílel na střihu, říká, že právě práce se stíny a zrcdlový efekt mají navozovat atmosféru další desky. Ta vzniká pod vedením producenta Armina Effenbergera, finální mix má na starosti Ecson Waldes. 

 

text: Josef Martínek, foto: Jan Zeman

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít