Rolling Stones budou mít vlastní výstavu, zavítá do dvanácti měst

Vydáno 02.07.2015 | autor: redakce

Už příští rok si fanoušci legendárních Rolling Stones budou moci prohlédnout na pět set artefaktů z archivu kapely. Stane se tak v rámci výstavy Exhibitionism, která bude k vidění od dubna 2016 v Londýně. Poté se přesune i do dalších měst.

Rolling Stones budou mít vlastní výstavu, zavítá do dvanácti měst Rolling Stones budou mít vlastní výstavu, zavítá do dvanácti měst

Rolling Stones 016Rolling Stones odhalí fanouškům kus své historie. Nejprve se jejich výstava vydá do Londýna

"Přemýšleli jsme nad myšlenkou takové výstavy už nějakou dobu, ale chtěli jsme, aby byla velkolepá a dobře zorganizovaná. Byl to podobný proces jako plánování turné a myslím, že nyní nastal ten správný čas," prohlásil za formaci zpěvák Mick Jagger. 

Výstava přivítá první návštěvníky 6. dubna příštího roku v londýnské Saatchi Gallery a pro veřejnost bude otevřena do září. V dalších čtyřech letech se pak celá sbírka vydá na cesty za zvědavci do dalších jedenácti světových měst. Organizátoři slibují, že k viděnou budou hudební nástroje, předměty ze zákulisí koncertů, archivní nahrávky, dosud nezveřejněná videa, deníky i korespondence jednotlivých členů skupiny. 

Vzhledem k tomu, že Rolling Stones fungují na hudební scéně už více než půl století a patří k největším velikánům rockové historie, je jasné, že se bude na co dívat. Níže přikládáme i veselou videopozvánku.

Billboard, jm

 

zavřít