Milan Cais z Tata Bojs podporuje recyklaci. Pomozte mu vybrat Perfektní koš

Vydáno 14.07.2015 | autor: redakce

Koš na odpadky jako hezký designový kus nábytku, kterým se můžete chlubit? Proč ne! Vizuální umělec a zpěvák Tata Bojs Milan Cais se společně s návštěvníky portálu Samosebou.cz pokusí dokázat, že to je možné. Podporují tím třídění odpadu.

Milan Cais z Tata Bojs podporuje recyklaci. Pomozte mu vybrat Perfektní koš Milan Cais z Tata Bojs podporuje recyklaci. Pomozte mu vybrat Perfektní koš

 

Tata Bojs mail foto 2014 SupraphonMilan Cais je známý hlavně z Tata Bojs

Na portálu, který propaguje třídění a recyklaci odpadů, odstartoval unikátní projekt s názvem Perfektní koš. Jeho cílem je najít ideální podobu koše na třídění odpadu v domácnosti: aby byl funkční, praktický, ale i vizuálně zajímavý. Lidé zde mohou volit různé parametry a na základě jejich hlasování připraví konkrétní návrhy výtvarník a hudebník Milan Cais ze skupiny Tata Bojs.

"Třídění je potřeba. Můžeme si ho navíc zpříjemnit, pokud se odpadkový koš stane i pěkným kusem nábytku," říká Milan Cais. Proslavil se jako frontman kapely Tata Bojs, nicméně je rovněž uznávaným výtvarným umělcem a má za sebou řadu úspěšných výstav v ČR i v zahraničí. Známé jsou jeho instalace ve veřejném prostoru, například Noční hlídač na budově Goethe-institutu v Praze.

Češi jsou experti na třídění, pravidelně třídí skoro tři čtvrtiny populace a například ve třídění plastových obalů se Česko řadí mezi evropskou špičku. Hlavní motivací ke třídění je dobrá dostupnost barevných kontejnerů, kterých je v České republice přes 253 000, ale může to být i vhodná sběrná nádoba v domácnosti.


TZ, jm

zavřít