Smrtislav se snáší na Náplavku

Vydáno 22.07.2015 | autor: Hedvika Pajerová

Ve čtvrtek 23. července čeká pražskou Náplavku koncert rockové kapely Smrtislav. Začátek akce, kterou pořádá známý podnik Bajkazyl, je ohlášen na 20:00. Vstup je zdarma.

Smrtislav se snáší na Náplavku Smrtislav se snáší na Náplavku

 

smrtislav4

Smrtislav je mladá pražská kapela, která se dala dohromady v roce 2014. Jejím frontmanem je Tuzex, který má za sebou poměrně pestrou hudební historii. Je známý ze svého projektu Super Tuzex Bros nebo ze skupin Scissorhands či Sunshine. V současné době je také členem známé české EBM kapely Vanessa, kde hraje na kytaru.

Jeho nový projekt je ale úplně o něčem jiném. V kapele jsou s ním samí známí hudebníci: kytarista Jakub Zachoval známý z Lus3, baskytarista Tomáš Jungvirt z Landmine Spring a Fly Fly Fly a bubeník Michal Mach ze City Lights. Texty jsou kompletně v češtině a hudba navazuje na vkusnou tradici, kterou do vod české pop music vnesly formace Lucie nebo Wanastowi Vjecy.

Za svoji stále ještě poměrně krátkou dobu působnosti stačil Smrtislav vydat EP o čtyřech skladbách a k jedné z nich natočit videoklip. Volba padla na singl V noci se mi zdálo, režie se ujal Jiří Andrle. Video vypráví příběh až příliš živých snů formou táborákové písně.


text: Hedvika Pajerová, foto: Petr Klapper

zavřít