VIDEO: Před čtyřmi lety zemřela Amy Winehouse. MONNA přezpívala její hit Valerie

Vydáno 23.07.2015 | autor: redakce

Jsou to přesně čtyři roky, co hudební svět přišel o jednu z nejtalentovanějších zpěvaček nového milénia. Amy Winehouse zabil alkohol. Bylo jí pouhých 27 let. Její příběh ale nepřestává fascinovat - aktuálně se hodně mluví o dokumentu Amy. A poctu jí složila i česká kapela MONNA.

VIDEO: Před čtyřmi lety zemřela Amy Winehouse. MONNA přezpívala její hit Valerie VIDEO: Před čtyřmi lety zemřela Amy Winehouse. MONNA přezpívala její hit Valerie

 monnaKapela MONNA vzdala Amy Winehouse hold coververzí hitu Valerie

"Amy Winehouse pro mě byla jako zjevení. Vzali jsme kytary a šli si do parku zahrát písničku Valerie, vzdát tím hold velké zpěvačce a muzikantce," objasňuje důvod vzniku coververze frontmanka pražské formace MONNA, Dana Yousifová. Song vznikl ze spolupráce Winehouse s producentem Markem Ronsonem a dodnes patří k nejznámějším písním obou umělců.

Kapelu teď bude možné vidět hlavně na letních festivalech, nejblíže je čeká festival Natruc. Hit Valerie můžete v jejich podání slyšet 2. září na parníku radia RockZone, kde akusticky vystoupí společně se Support Lesbines. Na živě natočený klip s letní pohodovou atmosférou se podívejte níže.

Dokument Amy, který režíroval Asif Kapadia (Senna), vstoupí do českých kin 6. srpna. V souvislostí s ním se v posledních týdnech znovu zvýšil i zájem o zpěvaččiny nahrávky, například v americké albové hitparádě je deska Back To Black aktuálně na 51. místě, v Británii jí dokonce patří 21. pozice. 


tz, jm

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít