Ed Sheeran a Glen Hansard společně zpívali pro desítky tisíc lidí

Vydáno 26.07.2015 | autor: redakce

Irský písničkář Glen Hansard je u nás známý hlavně díky snímku Once a vztahu s Markétou Irglovou, se kterou získali za skladbu Falling Slowly Oscara. Nyní se objevil na jednom pódiu společně s o něco slavnějším kolegou Edem Sheeranem a zazpívali pro plný stadion. Byli u toho i Kodaline. 

Ed Sheeran a Glen Hansard společně zpívali pro desítky tisíc lidí Ed Sheeran a Glen Hansard společně zpívali pro desítky tisíc lidí

ed sheeran 004 vyrEd Sheeran zpíval v rámci svého turné v únoru v Praze. Koncerty má naplánované až do konce roku

Ed Sheeran právě absolvuje své obří turné k desce X. To čítá skoro 180 zastávek po celém světě. V rámci evropské části jsme ho viděli v únoru i v Praze, začátkem července pro změnu třikrát vyprodal legendární londýnskou Wembley. Poslední evropský koncert se odehrál 25. července v irském Dublinu a účastnili se ho symbolicky irští hosté.

Na pódiu se po boku současného idolu dívčích srdcí zjevila kapela Kodaline a také písničkář Glen Hansard. Ten se i po letech od oscarové story s Markétou Irglovou v Česku těší velké popularitě (zasvěcení určitě dobře znají jeho projekty The Frames či The Swell Season). Společně všichni zazpívali irské lidovky Molly MaloneThe Auld Triangle - a to pro stadion Croke Park s kapacitou přes 80 tisíc diváků.

O úspěchu společného vystoupení svědčí i amatérská videa na YouTube, která natočili přítomní diváci. Dvě z nich přikládáme níže.


Mimochodem, Glen Hansard se už za pár dní znovu ukáže u nás - 31. července vystupuje na festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou.



text: Josef Martínek, foto: Tomáš Vlach

zavřít