Voxel představí Motýlí efekt, vyjde hned po prázdninách

Vydáno 27.07.2015 | autor: redakce

Voxel vydá 4. září svou druhou řadovou desku. Ponese název Motýlí efekt a slibuje posun oproti prvotině All Boom! s elektropopovým odrazy k čirému kytarovému písničkářství. Zpěvák je výhradním autorem hudby.

Voxel představí Motýlí efekt, vyjde hned po prázdninách Voxel představí Motýlí efekt, vyjde hned po prázdninách

Foto Lukáš BalcárekVoxel je na novém albu Motýlí efekt výhradním autorem hudby

Písničkářovi s přípravou nové desky pomáhal Pokáč, se kterým již v minulých letech společně nazpívali několik písní - fanoušci mohou znát skladby jako Zejtra je taky den nebo Ekosong. Voxel zároveň sám ovládá většinu použitých hudebních nástrojů: hraje na klavír, akustickou kytaru, ukulele, elektrickou kytaru, cajon, perkuse a uzbecký tar. Na produkci se podílel Honza Balcárek z dua Light & Love.

Voxel - Motýlí Efekt"Tohle album je přesně takové, jaké jsem si přál a určil - v mé režii a bez jakýchkoliv kompromisů a snah se někomu zavděčovat, protože jen tak se můžeme zbavit všech křečí a tvořit něco, co jde čistě Z NÁS," říká o novince vítěz ankety Hvězda internetu 2014 a Objev roku posledního Žebříku.

Album Motýlí efekt, na které už několik týdnů láká singl Jednou, zaujme i svým obalem, jeho autorkou je Voxelova kamarádka Veronika Janíková. Prohlédnout si ho můžete vlevo.

Voxel se poprvé výrazněji prosadil v roce 2012 singlem V síti, více než dva roky se ale poté čekalo na jeho debutovou nahrávku. All Boom! vyšlo až loni v květnu, neodráželo ale příliš zpěvákovu proměnu od syntetického zvuku k hravým písničkám. Pochází z něj pozdější hit V naší ulici. 

Na podzim vyjede Voxel s novým materiálem na turné, více o společných koncertech se Sebastianem a Light & Love si přečtěte tady.


TZ, jm

 

zavřít