VIDEO: U2 a Lady Gaga vzdali písničkou hold Nelsonu Mandelovi

Vydáno 27.07.2015 | autor: Josef Martínek

Nelson Mandela, bývalý jihoafrický prezident a bojovník proti apartheidu, se dočkal pocty na koncertě U2. Bono a spol. mu ještě před jeho smrtí v roce 2013 stihli složit píseň Ordinary Love, která poutala na životopisný film o něm. Nyní ji společně předvedli s Lady Gaga na gigantické show v newyorské Madison Square Garden.

VIDEO: U2 a Lady Gaga vzdali písničkou hold Nelsonu Mandelovi VIDEO: U2 a Lady Gaga vzdali písničkou hold Nelsonu Mandelovi

u2full jmU2 si na koncert přizvali Lady Gaga

Film Mandela: Long Walk to Freedom si premiéru odbyl v listopadu 2013, jen krátce nato, 5. prosince téhož roku, pak respektovný politik ve věku 95 let zemřel. Skladbu Ordinary Love si s U2 nyní zazpívala Lady Gaga, která se objevila na pódiu při jejich koncertu v New Yorku. V legendární Madison Square Garden 26. července s irskými muzikanty znovu názorně předvedla, že v poslední době tíhne spíš ke klavíru a muzikálnějšímu projevu než tanečním hitům.

Lady Gaga se v poslední době stále častěji objevuje v hledáčku hudebních ikon napříč různými žánry. Už nějakou dobu jí obdiv projevuje Elton John, s nestárnoucím jazzmanem Tony Bennettem vydala loni desku Cheek To Cheek a také vyrazila na společné turné. Nedávno projevili zájem o spolupráci i metaloví Judas Priest. A nyní se ukázala i po boku rockerů U2.

Jak jim to společně šlo, se podívejte na neoficiálním záznamu níže.

text: Josef Martínek

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít