Co vychází v srpnu: přehled novinek

Vydáno 23.08.2015 | autor: redakce

Foals, Motörhead nebo Dr. Dre - přehled srpnových albových novinek jasně naznačuje, že plodné podzimní období se blíží. Velká očekávání vzbuzují i dva ženské debuty, jeden má na svědomí Ella Eyre, druhý Halsey.

Co vychází v srpnu: přehled novinek Co vychází v srpnu: přehled novinek

Foals live RFP 04 smNovou desku vydávají na konci srpna také Foals


07 - foals 2015Foals - What Went Down

Pětice kolem zpěváka Yannise Philippakise po dvou letech opět navštívila studio. Nové album obsahuje i singly Mountain At My Gates a What Went Down, podle kterého je deska pojmenována. Teprve před pár dny se Foals pohybovali i v blízkosti českého fanouška, hráli totiž na Grape festivalu ve slovenských Piešťanech.






ella eyre felineElla Eyre - Feline

Debutové album Elly Eyre, velkého talentu britské scény, sice bylo několikrát odloženo, nyní ale konečně vychází. Deska Feline obsahuje 14 skladeb, včetně úspěšných singlů If I Go, Comeback nebo Together. Produkčně spolupracovala 21letá zpěvačka se jmény jako Jarrad Rogers, Ilya, Oscar Görres, DJ Fresh či Sigma. Ella Eyre zatím zaznamenala své největší hity díky hostování, před dvěma lety vokálně pomohla Rudimental s brtským #1 singlem Waiting All Night, dařilo se jí i ve spolupráci Gravity s DJem Freshem.



motorhead bad magicMotörhead  - Bad Magic

Za 40 let kariéry už legendární Motörhead vyplodili 22 řadových alb. To aktuální se jmenuje Bad Magic a Lemmy a spol. ho přivezou představit i českým fanouškům. Se Saxon a Girlschool se v příštím roce rozjedou na společné turné, které zasáhne jen devět zemí. Česká republika se dočká 18.února v pražském Fóru Karlin.








dr dre comptonDr. Dre - Compton

Americký rapper Dr. Dre natočil řadovou desku po 16 letech. Nahrávka Compton už stihla skvěle zabodovat v Británii, kde dobyla 1. místo albového žebříčku, i v USA, kde skončila druhá se součtem skoro 300 tisíc bodů za jediný týden. Šestnáctka songů ukrývá i řadu hostů, mezi nimiž vyčnívají Kendrick Lamar nebo Snoop Dogg. Deska nepatří k těm kratším, na fanoušky čeká více než hodinová nálož hip hopu.




halsey-badlandsHalsey - Badlands

Další debutantkou je Halsey, která na album Badlands umístila celkem 11 písní. Indie popové zpěvačce je teprve 21 let a už na sebe upozornila vydařenými singly Hurricane a Ghost. Že se jedná o skutečně očekávanou prvotinu, dokazuje i skutečnost, že hned po vydání vyráží Halsey na velké turné po USA. Jako předskokanku si ji pro svou šňůru vybrali i Imagine Dragons.

 

 

  • Black Temple - It All Ends
  • Jill Scott - Golden Moments
  • Lisa Stansfield - Live In Manchester
  • Soilwork - The Ride Majestic
  • Praying Mantis - Legacy

 


 

 

Bon Jovi Burning Bridges album coverBon Jovi - Burning Bridges

Poprvé bez Richieho Sambory nahráli Bon Jovi své další album. Kolekce deseti písniček dostala název Burning Bridges a lákají na ni hned dva singly zároveň - Saturday Night Gave Me Sunday Morning a We Don't Run. Kapela už ale dopředu avizovala, že 40 minut trvající nahrávka je hlavně odměnou fanouškům a pozvánkou na turné, regulérní řadovka by měla následovat až příští rok.

 

 



disturbedimmortalizedcoverDisturbed - Immortalized

Heavy metaloví nadšenci se dočkali návratu Disturbed. Po čtyřleté pauze se formace dala znovu dohromady a připravila své šesté studiové album. Immortalized produkoval Kevin Chruko a celkem obsahuje třináct songů. Je mezi nimi  i jedna coververze - nového zpracování se dočkala skladba The Sound Of Silence dua Simon & Garfunkel, pocházející ze 60. let. Předchozí čtyři desky Disturbed se vyšplhaly až na vrchol amerického žebříčku alb, je tedy na co navazovat.

 




EmotionCarly Rae Jepsen - Emotion

Kanadská zpěvačka Carly Rae Jepsen si k listopadovým třicetinám dala předčasný dárek: své třetí řadové album.  Na úspěch minulé desky Kiss, která obsahovala i celosvětový hit Call Me Maybe, se pokusí navázat tuctem nových songů. Pomáhali jí s nimi i osvědčení popoví hitmakeři jako Shellback či Greg Kurstin. Album Emotion, stylizovaně E•MO•TION, už v Japonsku vyšlo v červnu, zbytek planety se dočká nyní.




Jess Glynne coverJess Glynne - I Cry When I Laugh

Už skoro dva roky chrlí Jess Glynne do éteru hity, až nyní ale konečně došlo na její debutovou desku. 25letá Britka už doma nasbírala 4 hity #1, z toho ale třikrát triumfovala v roli hosta. U nás je určitě nejvíce známá díky songu Rather Be od Clean Bandit. Deska I Cry When I Laugh obsahuje jarní hitparádovou jedničku Hold My Hand, starší singl Right Here i další spolupráci s Clean Bandit nazvanou Real Love.





ghost-bc-new-albumGhost - Meliora

Švédsko je sice známou baštou popu, ale také metalisté tady nemají nouzi o zajímavé kapely. Potřetí se studiově připomínají Ghost, tentokrát s deskou Meliora. V desítce nových songů měl prsty známý producent Klas Frans Åhlund, který proslul hlavně spoluprací s popovým hvězdami jako Britney Spears, Katy Perry či Robyn. Zveřejněny už byly celkem tři singlové ochutnávky.





  • Buckcherry - Rock N' Roll
  • Butcher Babies - Take It Like A Man
  • Wolfheart - Shadow World
  • The Strypes - Little Victories
  • Rob Thomas - The Great Unknown
  • Kagoule - Urth
  • Fear Factory - Genexus

 

Soulfly-archangel-2015Soulfly - Archangel

Příznivcům brazilské metalové legendy Sepultury jistě nebude neznámé jméno Soulfly. V čele kapely totiž stojí bývalý lídr Sepultury Max Cavalera. Archangel je už desátou řadovkou skupiny, přičemž deset je i počet písniček na ní umístěných. Zajímavý je i umělecky pojatý obal. Kdo zatouží po deluxe verzi, dostane se mu navíc do rukou i živák Live At Hellfest 2014. Fanoušci tvrdé muziky tak nejspíš s koupí nebudou dlouho váhat.



incognitoIncognito - Live In London (35th Anniversary Show)

Nestárnoucí Incognito budou na podzim jedním z dvaceti gratulantů ke dvacátým narozeninám Lucerna Music Baru. V pražském klubu vystoupí 25. října. Nedočkavci se mohou navnadit živákem Live In London, natočeným k pětatřicátému výročí od založení kapely. Směsice jazzu, funky či soulu tu zazní celkem ve 22 písních. Připraven je i bonusový materiál v podobě rozhovorů a dalších lahůdek.

 

 

 



pyogenesisPyogenesis - A Century In The Curse Of Time

Celých 13 let nechali němečtí Pyogenesis čekat své přívržence na novou studiovou desku. Nyní konečně vychází A Century In The Curse Of Time a prý bude stát opravdu za to! Vrací se totiž ke svým kořenům a kromě toho se má jednat o nejepičtější a lyricky nejambicióznější projekt skupiny. Album je koncepční, zabývá se změnou společnosti v 19. století pod vlivem industrializace, parních strojů, buržoazie a sci-fi literatury, včetně odkazů na Julese Verna.

 

 

  • Grace Potter - Midnight
  • Stray From The Path - Subliminal Criminals
  • Vintage Trouble - 1 Hopeful Rd.
  • Kronos - Arisen New Area
  • Jay Pharoah - Can I Be Me?

 


 

luke-bryan-kill-the-lights-768x768Luke Bryan - Kill The Lights

Americký country zpěvák Luke Bryan se ve své domovině těší velké popularitě. Devětatřicetiletý muzkant se s minulou deskou Crash My Party před dvěma lety dostal až na vrchol americké albové hitparády. S novinkou Kill The Lights se pokusí na tento úspěch navázat. Skoro 45 minut trvající nahrávka obsahuje 13 skladeb, včetně singlu Kick the Dust Up. Jde o Bryanovu pátou řadovku.




healthHealth - Death Magnetic

Health vznikli v roce 2006 v Los Angeles a hrají alternativní rock. Death Magic je jejich v pořadí třetí řadové album a první po šesti letech. Fanoušci již znají tři vydané singly. Velkého ohlasu se dočkalo video k písní New Coke s detailními zpomalenými záběry na zvracející muže.




BIV VulturesAbove ADA 900x900pxBuried In Verona - Vultures Above, Lions Below

Pátou studiovkou se připomínají australští vyznavači metalcoru Buried In Verona. Nahrávalo se ve Švédsku a výsledkem tvůrčí činnosti je dvanáct písniček, včetně tří singlů. Poutavý je i přebal alba, který si můžete prohlédnout vlevo. Novinka pro kapelu symbolizuje i personální změny, dva členové přibyli, jeden naopak sestavu opustí. 



 

krabathorKrabathor - Rebirth Of Brutality

Krabathor se vrací! I když zatím jen živákem. Trojdiskový digipack Rebirth Of Brutality obsahuje audio i video záznam březnového koncertu v Uherském Hradišti a sestřih loňského vystoupení na Brutal Assault festivalu. K tomu je na něm spousta video bonusů, například záběry ze zákulisí, koncertní bubenická videa, dokument o Krabathor od Mejly Basela, rozhovory atd. Celková délka materiálu dosahuje téměř 3 a půl hodiny.




  • Goblin Rebirth - Goblin Rebirth
  • Golden Rules - Golden Ticket
  • Enabler - Fail To Feel Safe
  • Krisiun - Forged In Fury
  • Frank Turner - Positive Songs For Negative People
  • Terror - The 25th Hour

 

jm

zavřít