Těšíme se na Sziget: TOP 10 hvězd letošního našlapaného ročníku

Vydáno 07.08.2015 | autor: redakce

V pondělí 10. srpna startuje v Maďarsku skvěle obsazený festival Sziget. A protože nabitý program každoročně vzbuzuje zájem řady Čechů, vybrali jsme 10 největších jmen letošního ročníku. Lákají vás Robbie Williams, Kings Of Leon, Florence And The Machine nebo Avicii? Zajeďte na Sziget, hudební hvězdy budou od nás co by kamenem dohodil!

Těšíme se na Sziget: TOP 10 hvězd letošního našlapaného ročníku Těšíme se na Sziget: TOP 10 hvězd letošního našlapaného ročníku

vyber8 williamsROBBIE WILLIAMS. Britskou popovou ikonu jsme v České republice viděli loni. Williams tehdy přivezl svou swingovou show, s aktuálním turné nás ale vynechal. Jedna z příležitostí, jak ho vidět, tak bude na Szigetu. Vystoupí hned v úvodní den 10. srpna.

vyber1 florenceFLORENCE AND THE MACHINE. Kdy uvidíme uhrančivou Florence Welch a spol. v Česku? Zatím si o tom můžeme nechat jen zdát. Na Szigetu skupina představí novinky z červnové desky How Big, How Blue, How Beautiful. Stane se tak 11. srpna.

vyber9-altjALT-J. Viděli jsme je u nás teprve nedávno, v červnu hráli Alt-J v Praze ve Žlutých lázních. A nedaleko českým fanouškům byli i v červenci, když zavítali na německý festival Melt! Sziget je uvidí 12. srpna.

vyber3 ellieELLIE GOULDING. Elektropopová princezna chystá novou desku. A kdo ví, třeba potom zavítá i k nám jako před dvěma lety, když zpívala v pražském SaSaZu. Zatím je nejbližší možností Sziget. Zatrhnout si fanoušci mohou datum 13. srpna.

vyber4 eyreELLA EYRE. Tahle 21letá dívka se skvělým hlasem patří k velkým nadějím britské pop music. Na konci srpna jí po několika odkladech konečně vyjde debutová deska Feline. Jedním z posledních koncertů před touto událostí bude 13. srpna Sziget.

vyber10 interpolINTERPOL. Ve středu 12. srpna navštíví američtí indie rockeři Interpol pražský Lucerna Music Bar a o den později už dorazí na Sziget. Zazní určitě to nejlepší z jejich repertoáru i novinky z loňské desky El Pintor.

vyber7 kasabianKASABIAN. Na jejich vydařenou show na Colours Of Ostrava určitě fanoušci ještě nezapomněli, a už je mohou vidět znovu. Kasabian, kteří se loni připomněli deskou 48:13, jsou na programu 14. srpna.

vyber5 marinaMARINA AND THE DIAMONDS. Charismatická velšská umělkyně se na Česko chystá koncem letošního roku - v prosinci dorazí do pražského Lucerna Music Baru. Kdo ale nemůže dospat, hity z aktuální desky FROOT určitě budou ke slyšení i na Szigetu, a to 14. srpna.

vyber2 aviciiAVICII. Noel Gallagher se nedávno nechal slyšet, že elektronická hudba prý na festivaly nepatří. Avicii, švédský DJ a producent, si ale myslí opak a chystá se roztančit i Sziget. Na jeho hity se bude řádit 14. srpna.

vyber6 kingofleonKINGS OF LEON. Americký rockový klan Followillů pomalu chystá novou desku, kterou naváže na dva roky starou nahrávku Mechanical Bull. Než se tak stane, mohou si fanoušci vychutnat naživo jejich starší hity. Sziget se na Kings Of Leon těší 15. srpna.

 

text: Josef Martínek, foto: TZ, facebookové profily umělců


vyber1 florence TOP

zavřít