RECENZE: Conchita Wurst by klidně mohla vystupovat v Moulin Rouge

Vydáno 09.08.2015 | autor: redakce

Vousatá královna loňské Eurovize Conchita Wurst, která 10. srpna zazpívá v Praze, na jaře vydala své debutové album. Myslet si o této kontroverzní "dámě" můžete cokoliv, nikoliv však zpochybňovat její pěvecký i divadelní talent hodný Broadwaye. Album s příhodným názvem Conchita je toho důkazem.

RECENZE: Conchita Wurst by klidně mohla vystupovat v Moulin Rouge RECENZE: Conchita Wurst by klidně mohla vystupovat v Moulin Rouge

conchita coverCONCHITA WURST
CONCHITA
Sony Music
12 trax / 43:47 min

Tracklist: You Are Unstoppable, Up for Air, Put That Fire Out, Colours Of Your Love, Out of Body Experience, Where Have All the Good Men Gone, Somebody to Love, Firestorm, Pure, Heroes, Rise Like A Phoenix, Other Side of Me


Hned v úvodní baladě You Are Unstoppable předvádí Thomas Neuwirth (pravé jméno Conchity) strhující vokální výkon podkreslený smyčcovými instrumenty, za který by se nemusela stydět ani samotná diva všech div Céline Dion.

Stěžejním námětem nahrávky je láska a sebeúcta, což může pro určitou skupinu posluchačů, toužící po slovní orginalitě, být značným mínusem. Zato hudebně Conchita na prvotině experimentuje s mnoha styly. Kromě dramaticky silných balad (vítězná Rise Like a Phoenix, Heroes) si hraje s popem let devadesátých a kombinuje i vlivy Lady Gaga nebo Cher. Nejlépe to dokazuje v taneční pecce Firestorm nebo příjemně obohaceným dubstepem s příchutí Indie v Colours of Your Love, připomínající tvorbu Sii.

Jako správná "Drag Queen" by Conchita skvěle vynikla v kabaretu. Ve Where Have All the Good Men Gone je její teatrálnost tak přesvědčivá, že angažmá v pařížském Moulin Rouge by měla zajištěné na několik sezón.

Z žánrové rozmanitosti je ale zároveň zřejmé, že Wurst postrádá jasný směr. Hledání je ale u debutových desek přirozeným jevem. Conchita navíc ve všech zařazených stylech působí tak jistě v kramflecích, že si bude moci vybírat, jakou cestou se dál vydat.


Velmi dobře totiž ví, že kromě své vizáže, kterou umí prodat i na módních molech světoznámých značek, může nabídnout i strhující hudební podívanou. Že nelžeme, se sami můžete přesvědčit již v pondělí 10. srpna v rámci zahájení Prague Pride 2015 na podporu LGBT komunity. Conchita vystoupí spolu s Anetou Langerovou a Jaro Smejkalem na pražském Střeleckém ostrově.

A kdo ví - pokud vytrvá, jednou z ní možná bude opravdová globální superhvězda. Jako jedna z mála vítězů a vítězek estrádní Eurovize totiž dokázala dát dohromady silné album.

 

BEST TRAX: Up For Air, Firestorm ,You Are Unstoppable
ZKUS TAKY: Céline Dion - Loved Me Back To Life, Britney Spears - Britney Jean, Ciara - Jackie

Martin Kocián
5/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít