Prince se spřáhl s neoblíbeným TIDALem. Nové album vydá jen tam

Vydáno 08.08.2015 | autor: redakce

Nová streamovací služba TIDAL, která byla představena na jaře, si zatím získala víc odpůrců než příznivců. Nyní se pokouší resumé vylepšit - získala totiž exkluzivní práva na vydání nové desky Prince. Ta bude přes Jay-Zho službu představena 7. září.

Prince se spřáhl s neoblíbeným TIDALem. Nové album vydá jen tam Prince se spřáhl s neoblíbeným TIDALem. Nové album vydá jen tam

prince-re-001Nová deska Prince vyjde už za měsíc

Prince nikdy neměl příliš vlídný vztah k internetovému šíření hudby, nyní ale, zdá se, svůj postoj přehodnotil. Koncem července vydal nový singl Stare přes Spotify. Paradoxem je, že jen pár týdnů před tím nechal svou diskografii ze všech streamovacích serverů vyjma TIDALu odstranit. V oficiálním prohlášení ohledně partnerství s touto platformou uvedl, že k přesvědčení prý stačila jediná schůzka. 

Nahrávka HITNRUN tak bude od 7. září exkluzivně dostupná na TIDALu. Mělo by se jednat o další spolupráci s ženskou skupinou 3RDEYEGIRL, se kterou loni natočil desku PLECTRUMELECTRUM. Členky formace to prozradily během července a dodaly, že novinka bude "super experimentální".

Streamovací služba TIDAL vstoupila na trh v březnu letošního roku, jedná se o společný projekt hudebníků. Vedle lídra Jay-Zho jsou tvářemi servisu i Madonna, Beyoncé nebo Alicia Keys. Mnozí ale službu kritizují, mimo jiného je totiž v porovnání s obdobnými streamovacími servery dražší. 


The Guardian, jm

 

 

 

zavřít