Vítězové Grammy Halestorm už ví, kým jsou, a předvedou to Praze

Vydáno 10.08.2015 | autor: redakce

Do Prahy přijedou 13. srpna američtí Halestorm, rocková formace kolem charismatické frontwoman Lzzy Hale. Ve své sbírce má třeba cenu Grammy za nejlepší rockovou interpretaci a také aktuální album Into The Wild Life. Koncert proběhne v pražském Lucerna Music Baru.

Vítězové Grammy Halestorm už ví, kým jsou, a předvedou to Praze Vítězové Grammy Halestorm už ví, kým jsou, a předvedou to Praze

 

halestorm 15V čele Halestorm stojí Lzzy Hale

S letošním albem Into The Wild Life představují Halestorm dosud nejpoutavější a nejvíc eklektické skladby svého hudebního katalogu. V jejich písničkách se střídá šepot s řevem, tiché pasáže s rachotem. Jejich tvořivost jako by neměla hranice a kapelu nic nezastaví v naplnění jejich umělecké vize.

"Pro nás je tahle deska o nezávislosti a odvaze, kterých je třeba k vykročení do neznáma," říkají. "Nevzdálili jsme se od toho, kým jsme, naopak je to mnohem víc o tom, kým opravdu jsme."

Při nahrávání desky se Halestorm rozhodli nahrát ve studiu všechny skladby naživo za pomoci producenta Jay Joyce (Cage the Elephant, Eric Church). Místo nahrávání ve velkých studiích v Los Angeles nebo New Yorku Halestorm tvořili ve východním Nashville, a pokud nebyli zrovna ve studiu, nasávali atmosféru města. Nashville a jižanská hudba se staly součástí desky, stejně jako poslech inspirativních kapel - Black Sabbath, Alice Coopera, Led Zeppelin. Jejich krédem se stalo: "Pojďme se ponořit do věcí, které nás nadchly. Místo snahy o obnovení motoru jsme se tím motorem stali sami..."

Halestorm v roce 2013 obdrželi Grammy v kategorii Best Hard Rock/Metal Performance, je tedy zřejmé, že jejich pražský koncert, který se uskuteční 13.srpna v pražském Lucerna Music Baru, bude pro fanoušky tvrdších stylů velkým lákadlem.


V předprodeji seženete stupenky za 330,- Kč + poplatky, jsou k zakoupení na www.GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal, Eventim a v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. V den koncertu na místě za 400,- Kč.

tz, jm

zavřít