Kurt Cobain promluví ze záhrobí: nová deska vyjde v listopadu

Vydáno 14.08.2015 | autor: redakce

Příběh Kurta Cobaina, hvězdy Nirvany, která (nejspíš) spáchala sebevraždu, v posledních měsících znovu ožil. Dokument Montage Of Heck se setkal s velkým ohlasem, což je pro hledače v archivech jasná zpráva: chtělo by to novou desku. Vyjde 6. listopadu.

Kurt Cobain promluví ze záhrobí: nová deska vyjde v listopadu Kurt Cobain promluví ze záhrobí: nová deska vyjde v listopadu

Nirvana 016Kurt Cobain nepřestává posluchače zajímat ani víc než 20 let po smrti

Režisér dokumentu Montage Of Heck, Brett Morgen, zdůrazňuje, že se nejedná o desku Nirvany, ale o sólové písničky Cobaina. Ty budou tvořit jakýsi soundstrack k onomu filmu. Ke slyšení prý budou "věci, u kterých by nikdo nečekal, že jsou jeho". Žánrově se údajně můžeme těšit na bohatý rozptyl "od thrash po ragtime a všechno mezi tím".

Kurt Cobain zemřel 5. dubna 1994, když spáchal sebevraždu - prostřelil si hlavu. Zároveň měl ale v krvi i smrtelnou dávku heroinu, se kterou by podle mnohých názorů byl těžko schopen sám kulku vypálit. Spekulanti tak dodnes nepřestali podezírat z jeho smrti manželku Courtney Love. Svým předčasným skonem se muzikant zařadil do takzvaného Klubu 27 po bok dalších hvězd zemřelých v sedmadvaceti letech.

NME, jm

 

 

zavřít