TOP 6 videoklipů týdne (48.)

Vydáno 18.08.2015 | autor: David Stoklas

Ani v uplynulém týdnu nebyla nouze o zajímavá videa: Tři sestry vzpomínají, Lana Del Rey ničí bulvár, Bára Poláková si pozvala spousty známých hereček a Birdy si libuje v melancholii. Za zmínku stojí ještě klipy kapely Perutě a zpěvačky Leony Lewis.

TOP 6 videoklipů týdne (48.) TOP 6 videoklipů týdne (48.)

 

TŘI SESTRY 2015 FULLLou Fanánek Hagen v novém videoklipu propagoval kapelní merchandise


TŘI SESTRY ZAŽÍVAJÍ VENKOVSKOU IDYLKU

Skladbě Plechový Ježíš se dostalo povedeného vizuálního zpracování. Vydáváme se do malebného údolí, kde Fanánek vzpomíná na dosavadní hraní s Třemi sestrami. Klip působí nostalgicky a nejednomu fanouškovi ukápne nějaká ta slzička.

Tři sestry letos slaví třicet let působení na scéně. A nutno podotknout, že oslavy rozhodně neflákají. V květnu vyšlo album s názvem Fernet Underground. To potvrzuje, že i přes pokročilý věk jsou muzikanti stále schopni tvořit hudbu, jež dokáže posluchače oslovit i rozesmát.


OSTRÁ LANA DEL REY SESTŘELÍ VRTULNÍK

Lana Del Rey se rozhodla v novém klipu vsadit na nějaký ten efekt a výbuchy. Nemilosrdné stalkování bulvárními novináři ji štve natolik, že v sobě neváhá probudit šelmu a chladnokrevně se s žurnalistickými hyenami vypořádá. Puškou. Kdo by to byl do jemné Lany řekl.

Skladbu High By The Beach najdeme na chystané desce Honeymoon, která vyjde 18. září. Fanoušci si mohou obrázek o albu udělat prozatím ze dvou skladeb, ta titulní vyšla již před měsícem.


PERUTĚ SÁZÍ NA ROZTANČENOST

Mladá a svěží kapela Perutě si také dovolila přispět pozitivním a letním videoklipem. Už název skladby Tudututu jasně napovídá, že se o žádnou zádumčivou a potemnělou baladu o smrti jednat nebude. Veselé melodie této skladby dokonale doplňují všudypřítomné úsměvy.

V čele skupiny Perutě stojí Milan Peroutka, syn bývalého bubeníka Olympicu. S prvním singlem Postavím kolem nás zeď slavili chlapci velký úspěch a rádi by na něj pohodovou písní Tudututu navázali.


BARBORA POLÁKOVÁ TERČEM POMLUV – JE NAFRNĚNÁ

Barbora Poláková na sebe po hudební stránce poprvé výrazně upozornila před několika lety, kdy nazpívala hit Kráva. Ironií nešetří ani nyní, což je krásně vidět na skladbě nové. Tentokrát je terčem klepů, neboť je nafrněná, hysterická a neumí vařit. Píseň doplnila i o bravurní klip, kde si zahráli například Ivana Chýlková, Martha Issová nebo Pavel Liška.

Barbora nezůstane pouze u singlu Nafrněná. Plánuje vydat celou desku, jejíž produkce se ujal Jan P. Muchov, který si v novém klipu zahrál také. Album by se mělo na pultech objevit během letošního podzimu.


BIRDY OBKLOPENA MAGICKÝM LESEM

Příjemnou změnou od všech rozjařených a veselých letních klipů je ten z dílny mladičké zpěvačky, která si říká Birdy. Tentokrát nás čeká cesta po kouzelné krajině, která je oděna do tajuplné červeně. Melancholická píseň Let It All Go tak dostává efektní kulisu.

Po nazpívání coveru ke skladbě Skinny Love mohla Birdy vyhlížet slibnou hudební kariéru. Na svém kontě má už dvě studiové desky a chystá třetí. Slušná práce na to, že ještě ani neoslavila dvacáté narozeniny.


LEONA LEWIS O VZTESTUPECH A PÁDECH

Píseň s názvem Thunder má jasné poselství. Je o tom, že po každém pádu musí zákonitě existovat i cesta nahoru. Skladbu doplnila zpěvačka i o videoklip se záběry z velice působivých míst. Pokud se vám tedy dnes něco nezadařilo, právě Leona Lewis může být tou správnou motivací.

Thunder je již třetím singlem z připravené desky I Am. Ta bude pro interpretku už v pořadí pátou studiovkou. Fanoušci se dočkají 11. září. Deska vyjde dva roky po kolekci Christmas, With Love, která byla doslova přecpaná vánoční atmosférou.

 

text: David Stoklas


 

TŘI SESTRY 2015 TOP

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít