Hrady CZ pokračují: předposlední zastávka bude v Hradci nad Moravicí

Vydáno 18.08.2015 | autor: redakce

Festival Hrady CZ se po Bouzově přesouvá 21. a 22. srpna do Hradce nad Moravicí. Poté se příští týden přemístí na hrad Bezděz, kde svou pouť 29. srpna zakončí.

Hrady CZ pokračují: předposlední zastávka bude v Hradci nad Moravicí Hrady CZ pokračují: předposlední zastávka bude v Hradci nad Moravicí

Sto zvirat TZSoučástí programu festivalu Hrady CZ je letos i kapela Sto zvířat

Páteční program zahájí v 18 hodin na speciálně upraveném "autobusovém" pódiu nazvaném Red Bull Tour Bus koncert kapely Skyline. První festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na Mandrage, Tomáše Kluse, Monkey Business, Pipes and Pints a PSH a tradiční karneval v maskách. 

Areál festivalu se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a vyrostou zde dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Program začne v půl dvanácté a nabídne třeba koncerty Xindla X, Sto zvířat, Visacího zámku nebo Wohnout. Vystoupí zde také "hradní nováčci" – kapela Jamestown v čele s frontmanem Itcho Pčelárem.

"Festival Hrady CZ – to je celoprázdninové každotýdenní setkávání s jedním a tím samým týmem lidí a to má ohromné kouzlo. Navíc ta idea spojení hradů a muziky je vynikající," říká Honza Kalina z kapely Sto zvířat. "Letos přivážíme základní zvířecí menu našich největších hitů doplněné o ukázky z našeho nového alba Ministerstvo mýho nitra, které bychom rádi vydali na podzim. Takže zahrajeme: Ty vole na základní škole, Nikdy nic nebylo, Dáma s čápem, Nejkratší cesta, ale i Struny podzimu nebo Toilette Love Story," dodává.

Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou" památku i ve svém regionu, konkrétně u Hradce nad Moravicí je to důl Michal. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. 

tz, jm

zavřít