POST SCRIPTUM (8.): Barack Obama je na Spotify. Zatančete si na jeho playlisty

Vydáno 20.08.2015 | autor: Simona Knotková

Prázdniny se ženou ke svému závěru rychlostí červencové přeháňky, ale nemůžete je ještě ukončit, pokud si je neokořeníte speciálními playlisty Baracka Obamy. Jinak nás minulý týden nezklamal - zase se hodně vztekalo a nadávalo. Do twitterového klání se dokonce pustili Zayn Malik (ex-One Direction) a Calvin Harris.

POST SCRIPTUM (8.): Barack Obama je na Spotify. Zatančete si na jeho playlisty POST SCRIPTUM (8.): Barack Obama je na Spotify. Zatančete si na jeho playlisty

Barry

NE PŘÍLIŠ ÚSPĚŠNÁ KOLOTOČÁŘKA CHARLI XCX

Charli XCX je bezesporu jedním z nejzajímavějších jmen na aktuální popové scéně. Oprsklost a sebevědomí jí nechybí, pro každého producenta, který by ji snad chtěl zneužít, má připravený pořádně vztyčený prostředník, a do žvýkačkového žánru dokáže umně zapojit i špinavé struny a filozofii punku. Jo, a taky má - řečeno zcela explicitním, ale zato naprosto výstižným výrazem - hity jak kráva. Přesto (anebo právě proto) se ale najde spousta kritiků jejího počínání. Někteří si například otevřeli ústa vůči její údajně málo zábavné show s minimálním doprovodným programem. "To jako vážně? A co ty neony, obří nafukovací srdce a schody? A jestli mi ještě vyčtete hraní na nafukovací kytaru, tak potom už vážně jděte do haj*lu!" vztekala se třiadvacetiletá zpěvačka na svém Twitteru.

Mě spíš napadá jiná věc: Opravdu jsme v roce 2015 dospěli do bodu, kdy se umělec musí omlouvat za to, že na svém koncertu nemá hromadu kýčovitých atrakcí a jednoduše jenom vystupuje?


PRÁZDNINY S OBAMOU

Vskutku. Váš oblíbený hlasatel reklamy ze Spotify nelže a Barack Obama se opravdu nachází na Spotify. Na oficiálním účtu Bílého domu před pár dny vystavil také playlisty svých nejoblíbenějších prázdninových hitovek, a to v denní a noční verzi. V rámci těžké investigativní novinařiny jsem si oběma seznamy prošla, a pokud bych hlavu Spojených států měla hodnotit pouze podle hudební vzdělanosti, musím uznat, že Američané můžou být na svého prezidenta opravdu pyšní. Přes den plní všechny povinnosti státníka za zvuků Boba Dylana, The Rolling Stones nebo Florence + The Machine, v noci přeladí na Beyoncé, Milese Davise či Leonarda Cohena. Je to zkrátka klasik.

Jak by asi vypadal playlist našeho Miloše Zemana? K snídani by to byly jistě rázné tóny ruské hymny, po vydatném obědu s tekutým předkrmem, salátem i dezertem bychom šli Po schodoch a večer bychom si společně s tiskovým mluvčím broukali Bláznovou ukolébavku.

I MUŽI MAJÍ SVÉ DNY

zayn-malik glamour 20apr15 getty b 720x1080"Zklidni se, než ti vypadne zubní protéza." Tak tuhle kouzelnou větu pronesl bývalý člen One Direction Zayn Malik směrem ke Calvinu Harrisovi. Důvod? Malik podle jeho mínění urazil jeho milou, Taylor Swift. Retweetoval totiž snímek, na kterém bylo srovnání (z kontextu vytržených) názorů Swift a Miley Cyrus na streamování / placení za hudbu. Zatímco Cyrus zaujala uvolněné stanovisko a prohlásila, že jí je fuk, jestli si lidi kupují její alba, protože jí už de facto nic nechybí, slova Swift se týkala její známé nelibosti ke Spotify. Taylor z tohoto souboje taky vycházela jako ta horší, nenasytná hvězdička, která nevynechá příležitosti, jak si nahrabat.

Harris ji proto přišel bránit v sérii několika tweetů. Mimo jiné v nich píše: "Ty máš už taky vyděláno? Super, takže můžeš ignorovat 99 % muzikantů, jejichž existence závisí právě na těchto serverech, že? Zatímco si vy děcka jenom chodíte vyzvedávat ceny Teen Choice, nějaký ubožák, který ve sklepě nahrává tvou novou oblíbenou nahrávku, se snaží přežít." Malik, jenž si do úst obecně moc nevidí, mu odpověděl právě zmiňovanou frází a přidal třeba ještě milé označení "debile".

Jeden hluboký facepalm pro mladého pána, prosím!

 

Autor: Simona Knotková


 

obama

zavřít