Ennio Morricone se v lednu vrátí do Prahy, oslaví 60 let kariéry

Vydáno 21.08.2015 | autor: redakce

Italský filmový skladatel Ennio Morricone přijede po roce opět potěšit české fanoušky. V pražské O2 areně se společně s Českým národním symfonickým orchestrem představí 15. ledna 2016. Připraven bude zcela nový koncertní program, ve kterém nebudou chybět jeho nejznámější skladby.

Ennio Morricone se v lednu vrátí do Prahy, oslaví 60 let kariéry Ennio Morricone se v lednu vrátí do Prahy, oslaví 60 let kariéry

03bEnnio Morricone tvrdil, že letošní turné bude poslední. Příští rok se ale na pódia znovu vrátí

Římský rodák tak navazuje na poslední velmi úspěšné turné, které během dvaadvaceti zastávek navštívilo více než sto padesát tisíc fanoušků včetně těch v Praze. V České republice je Morricone velmi oblíbeným umělcem. Za poslední dva roky se mu dvakrát podařilo vyprodat největší českou halu O2 arenu. 

"Představení mé celoživotní práce v různých městech pro posluchače různého věku a různých kultur je neuvěřitelně zajímavá zkušenost. Příští rok budu slavit šedesát let své profesní kariéry, během které jsem složil více než šest set skladeb," shrnul Morricone. "Připravil jsem zcela nový hudební program. Samozřejmě v něm budou ty nejznámější skladby ze slavných westernů Sergia Leoneho. Mám ale v plánu zařadit i další skladby k filmům, pro které jsem komponoval a které získaly Oscary," pokračuje.

Pražský koncert bude v rámci nového turné otevírací zastávkou. Společně s italským skladatelem celou šňůru absolvuje Český národní symfonický orchestr. Ten s Morriconem při jeho tvorbě velmi často spolupracuje. Naposledy tomu tak bylo při práci na filmu Nejvyšší nabídka režiséra Tornatoreho, za kterou Morricone obdržel cenu Evropské filmové akademie.

Vstupenky jsou v ceně od 1190,- Kč v prodeji v síti Ticketportal.

tz, jm

zavřít