Hrady CZ skončí na Bezdězu

Vydáno 24.08.2015 | autor: redakce

Hrady CZ se po Bouzově přesouvají 28. a 29. srpna na Bezděz, kde svou letošní pouť zakončí. Vystoupí Tomáš Klus, Mandrage, Anna K., Wohnout, Monkey Business, Mig 21, Čechomor a další hvězdy domácí scény.

Hrady CZ skončí na Bezdězu Hrady CZ skončí na Bezdězu

hrady klusTomáš Klus po prázdninách na čas přeruší kariéru. Na Hradech CZ bude jedna z posledních možností ho vidět

Areál festivalu se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a vyrostou zde dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Organizátoři doporučují přijíždět na festival s předstihem, aby se zamezilo případným zácpám na parkovištích a u vstupů do areálů. Sobotní program začne v půl dvanácté a nabídne dále například koncerty Xindla X, Sto zvířat, Visacího zámku, Inekafe nebo Tata Bojs. Vystoupí zde také "hradní nováčci" – kapela Gazdina Roba.

Na festival Hrady CZ se těší i samotní interpreti včetně Tomáše Kluse "Na festival Hrady CZ, jakožto i na Bezděz, se těším velice obrovsky. Je tam vždy tak, že dobře je slabé slovo," říká zpěvák, který chce po prázdninách na delší čas utnout svoji hudební kariéru. "Spojení atmosféry hradů a muziky se mi líbí, na hradech přece bylo dycinky živo," říká zpěvák. "Na Bezdězu budeme hrát písničky a specializovat se na to, abychom je zahráli dobře a měli se tam všichni pěkně pohromadě stejně tak," uzavírá Klus.

Na základě loňských pozitivních ohlasů návštěvníků jsou i letos na všech zastávkách festivalu k dispozici také bezpečné, oplocené, hlídané a osvětlené VIP Hradní kempy. Ty návštěvníkům nabídnou recepci i úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanovém městečku. Nově se u vchodu do kempů objeví prodejna potravin, samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů a velkokapacitní parkoviště.

Festivalový areál se nachází na kraji obce Bezděz, zhruba tři kilometry od stejnojmenné železniční stanice. Hrad Bezděz včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou "neobjevenou" památku i ve svém regionu, konkrétně v případě Bezdězu je to hrad Grabštejn. 

tz, jm

 

zavřít