TOP 8 videoklipů týdne (49.)

Vydáno 25.08.2015 | autor: David Stoklas

Také minulý týden se urodila slušná řádka zajímavých klipů. One Direction se vydali do kosmu, The Chemical Brothers vypustili krvelačného robota, Tame Impala si libují v nočních můrách a Adam Ďurica natáčel u Baltského moře. Nepřehlédněte ani snímky CHVRCHES, New Order, Say Lou Lou a Zeleniny.

TOP 8 videoklipů týdne (49.) TOP 8 videoklipů týdne (49.)

 

ONE DIRECTION 2015 FULLSkupina One Direction oblékla skafandry a letěla do vesmíru


Z ONE DIRECTION SE STALI ASTRONAUTÉ

Letět do vesmíru je snem snad každého malého chlapce. Klukům z boybandu One Direction se tento sen splnil a ve vskutku propracovaném vizuálu ke skladbě Drag Me Down absolvují náročný výcvik a poté se samozřejmě vysmějí zemské gravitaci do očí.

Během tohoto podzimu by se příznivci britsko-irské chlapecké skupiny měli dočkat nové desky. Podle toho, jaký má singl Drag Me Down prozatím úspěch, lze očekávat také velký ohlas celého alba.


BIZARNÍ STŘEDOVĚK OD NEW ORDER

Hlavní motiv aktuálního klipu New Order vychází z anglické mytologie. Vydáváme se tedy do dob krále Artuše a bájného meče Excaliburu. Vše je samozřejmě doplněno o trochu té podivnosti a avantgardnosti.

Nová deska s názvem Music Complete, na kterou New Order lákají právě skladbou Restless, bude oficiálně k dostání 25. září. Fajnšmekři si mohou dokonce objednat speciální kolekci vinylového vydání.


KŘEHKÉ HRÁTKY SE SVĚTLEM V PODÁNÍ CHVRCHES

Zpěvačka Lauren Mayberry si v klipu Leave A Trace zahrála ústřední roli. A zhostila se jí opravdu bravurně, neboť její zajímavé pohyby, křehká tvář a skvělý hlas dohromady tvoří výborný celek. Nechybí ani hra se světelnými efekty.

Nová deska Every Open Eye synth-popové trojice původem z drsné skotské vysočiny na nás už pokukuje zpoza rohu. Jejího vydání se dočkáme 25. září, dva roky po úspěšném debutu.


SAY LOU LOU V ČERNOBÍLÉM KRÁSNU

Dvojice dívek, která si říká Say Lou Lou, si pro poněkud ponurou skladbu Blue On Blue připravila neméně potemnělý videoklip. Sledují trend panoramatických klipů, a tak má divák možnost zvolit si správný úhel pohledu na zajímavá prostředí, kde dámy vystupují.

Say Lou Lou jsou dvojčata původem z Austrálie a Švédska. Skladbu Blue On Blue napsaly jako ústřední píseň pro podzimní a zimní kampaň švédského módního řetězce Gina Tricot.


ADAM ĎURICA TROSEČNÍKEM

Za dobrým videomateriálem se slovenský písničkář neváhal vydat až k pobřeží Baltského moře. Tam si na dřevěné loďce vyzkoušel, jaké je to být trosečníkem, a dokonce se prý během natáčení stihl spálit. Pro kvalitní videoklip musí člověk občas i něco obětovat.

Adam Ďurica se do povědomí posluchačů zapsal singly Mandolína nebo Nel'utujem. Jeho album Mandolína si vysloužilo Zlatou desku, což se muzikant rozhodl oslavit. Fanouškům poděkoval právě novým videoklipem.


TAME IMPALA BUDÍ HRŮZU

Skupině Tame Impala se podařilo natočit opravdu děsivé video. Skladbu Let It Happen doprovází příběh psychicky nemocného muže, který těžko rozpoznává, co je realita. Nakonec se ocitne v porouchaném letadle a s bezmocným protagonistou si pohrávají mocné větrné poryvy.

Australský projekt kolem Kevina Parkera vydal minulý měsíc novou desku Currents, která nejen u kritiky získala nadšené ohlasy. Za jejich živým vystoupením nemusíte ani moc daleko. Příští měsíc vystoupí na festivalu Lollapalooza v Berlíně.


KRVELAČNÍ ROBOTI OD THE CHEMICAL BROTHERS

Nové video z dílny The Chemical Brothers rozhodně není podívanou pro slabé žaludky. Hlavní roli v něm hraje děsivý android, který baží po lidské krvi. Celý děj je ještě ke všemu zasazen do děsivé vyprahlé pouště. Už samotná skladba vytváří brutální atmosféru, přidejte k ní ještě video a nejspíš v noci jen tak neusnete.

The Chemical Brothers aka Tom Rowlands a Ed Simons vydali minulý měsíc novou desku Born In The Echoes. Ta si vysloužila kladné ohlasy, a dokonce se usadila na čelních příčkách britského žebříčku desek.


ZELENINA SI ZAHRÁLA V AKČŇÁKU

Kapela, která si říká Zelenina, prozatím nepatří k těm známějším, nicméně se jí povedlo nahrát velmi zábavný videoklip. Členové skupiny si odjakživa přáli zahrát si v nějakém akčním filmu. To se jim konečně vyplnilo v klipu ke skladbě Odpověď.

Zelenina se poprvé sešla v roce 2012 a o rok později vydala své debutové album. Zlomový bod nastal v roce 2014, kdy odehrála turné s formací Divokej Bill, které dělala předskokana. Momentálně pracuje Zelenina na novém materiálu.

 
text: David Stoklas


 

ONE DIRECTION 2015 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít