"Sex spolu nemáme!" vzkazují Calm Season a míří zpět do klubů

Vydáno 26.08.2015 | autor: Alena Bílková

Calm Season jsou talentovaní a také krásní. Proto se kolem nich v poslední době hemžilo víc fotoaparátů než hudební aparatury. Blížící se turné je ale vrátí na klubová pódia.

"Sex spolu nemáme!" vzkazují Calm Season a míří zpět do klubů

 

Calm Season 8Calm Season tvrdí, že pravé přátelství mezi mužem a ženou existuje

Po vydání desky Symboly rozjeli Adam Vopička i Terezie Kovalová naplno svoje mimokapelní aktivity. U Adama je to například filmařina, u Terezie krom výuky na violoncello hostování v projektech od Vivaldianno až po akustické koncerty Luno.

Málokdy se ale vidí, aby kritikou milovaná komorní kapela, která svými duety působí především na vnímavé alternativce, zaujala i mainstreamová média. Těm tentokrát nedalo spát těsné pouto, které mezi Adamem a Terezií panuje. Díky tomu Calm Season veřejně promluvili o křehkém, pro povrchní jedince těžko pochopitelném, čistém přátelství mezi mužem a ženou.

"Hodně lidí, kteří nás neznají, si myslí, že jsme partneři," potvrzuje Terezie. "Už když jsme začali hrát jako Calm Season, natočili jsme instruktážní video o tom, že jsme spolu neměli sex, protože nás přestalo bavit to všem vysvětlovat. Myslím si, že přátelství muže se ženou může být úplně skvělá věc ve chvíli, kdy odpadá aspekt sexuální přitažlivosti. Lidi hodně často v tomto ohledu někoho soudí ve stylu: 'Vy se objímáte a dáváte si pusu a nejste partneři?' A to mi opravdu vadí. Když se jim to nelíbí, tak ať si toho prostě nevšímají."

Calm Season 2

Calm Season 12

O tom, že s kamarádskými vztahy mezi mužem a ženou to není vůbec jednoduché, se Adam nebojí zafilozofovat: "Jako hlavní problém vidím to, že lidé kategorizují vztahy do dvou skupin –přátelství nebo partnerství. A proto podle mě jejich vztahy nefungují, vznikají nebo zanikají dřív, než by měly. V mém vesmíru je vztahů ale miliarda. Na začátku je 'známe se' a na konci 'milujeme se, umřeli bychom pro sebe' a mezitím nekonečně mnoho stupňů, které člověk může prožívat specificky v každém vztahu jinak."

Adam má zkrátka pro Terezii vyhrazenou úplně zvláštní vztahovou kategorii. Věříte jim? Celý rozhovor s Calm Season si můžete přečíst na www.dvojnasobneneodolatelni.cz

Svědky jejich podzimního návratu do klubů můžete být:
25. září ve Veselí Nad Lužnicí
30. října v Děčíně v hudebním klubu Garage
2. listopadu v Brně na Flédě
4. listopadu v Broumově v ArtCafe
5. listopadu v Plzni v Divadle Pod lampou
10.listopadu v Praze v Malostranské Besedě

text: Alena Bílková, foto: www.dvojnasobneneodolatelni.cz

zavřít