Hvězda českého internetu? Wohnout! Jejich klip má 10 milionů zhlédnutí

Vydáno 03.09.2015 | autor: redakce

Kdo by to byl řekl, že jeden z nejsledovanějších českých klipů na internetu má na svědomí kapela Wohnout. Formace sice nedodržuje trendy dnešní "YouTubové" generace ani příliš nevyhrává z velkých rádií, přesto má její nejúspěšnější videoklip už 10 milionů zhlédnutí.

Hvězda českého internetu? Wohnout! Jejich klip má 10 milionů zhlédnutí Hvězda českého internetu? Wohnout! Jejich klip má 10 milionů zhlédnutí

Wohnout int2014 01Wohnout během rozhovoru pro iReport v roce 2014

Svaz českých bohémů je nejúspěšnějším klipem Wohnoutu a zároveň patří mezi hrstku českých videí, která na YouTube nasbírala více než 10 milionů přehrání. Natáčení snímku z roku 2012 tehdy proběhlo u vyžlovského rybníka, tedy v domácím prostředí skupiny. Vše bylo pojato jako jeden velký mejdan a sraz kamarádů. V klipu si tak zahráli i členové spřátelených kapel jako Vašek Bláha z Divokýho Billa, Andrea Plíšková z Gang Ala Basta nebo Petra Borovanová z Le Pneumatiq.

"V klipu nám hrají blízcí kamarádi a my jim děkujeme, že se tak zodpovědně vžili do role. Z natáčení se stal mejdan, což se dalo očekávat, přeci jen je to píseň o bohémech," říká Matěj Homola, předseda Svazu českých bohémů.

Na podzim plánuje Wohnout dvojkoncerty s Vypsanou Fixou. Příští rok si kapela připomene 20 let existence, řádně je oslaví dvěma výročními tour.


tz, jm, foto: Tomáš Vlach

zavřít