Miro Žbirka natočil desku MIRO v Abbey Road Studios v Londýně

Vydáno 05.09.2015 | autor: redakce

Nové album MIRO nahrával Miro Žbirka v legendárních londýnských studiích Abbey Road. Vychází jako dvoj-CD a dvoj-LP 18. září. Potěšeni budou příznivci angličtiny i slovenštiny, každou z obou řečí totiž reprezentuje jeden nosič.

Miro Žbirka natočil desku MIRO v Abbey Road Studios v Londýně Miro Žbirka natočil desku MIRO v Abbey Road Studios v Londýně

Miro Zbirka 12Miro Žbirka si nahráváním celého alba v Abbey Road Studios splnil sen


Příběh vzniku LP a CD MIRO  začal narozeninovým dárkem v podobě jedné skladby natočené ve Studiu 2 v Abbey Road, pokračoval přátelstvím s tamním producentem Robem Cassem, který stojí také za filmovou skladbou Fair Play, a skončil spoluprací s věhlasnými jmény jako Manfred Mann nebo Pete Brown na nejnovějším dvojalbu MIRO.

Všechny písně napsal Žbirka sám. Anglických textů se ujal dvorní textař kapely Cream a autor mnoha známých skladeb jako Sunshine Of Your Love  - Pete Brown. Právě on svým zaujetím pro věc rozhodl o tom, že se celá polovina desky točila v angličtině. Na slovenskou část si zpěvák napsal texty sám, dva mu otextoval jeho dlouholetý spolupracovník, básník a textař Kamil Peteraj.

"Po 25 letech zase vychází na vinylové černé desce moje album a já jsem rád, že jsem nezahodil gramofon. Pro fajnšmekry je to úplně jiný zvuk a samozřejmě výtvarně vynikne i obal, na kterém najdete desítky foteček ze Studií Abbey Road," říká sám Meky.

Fanoušci už dobře znají píseň Prišla z Londýna, k vydání alba se chystá další singl s názvem Live, tentokrát s klipem, který má prý nečekaného režiséra a nečekaný konec.  V říjnu do Prahy přiletí celý nahávací tým a zahraje si spolu s Mekym na dvou privátních koncertech, kde také pokřtí album MIRO.

tz, jm, foto: Tomáš Vlach

 

zavřít