Dan Bárta & Illustratosphere slaví 15 let česko-slovenským turné

Vydáno 07.09.2015 | autor: redakce

Podzimní turné s trefným názvem První fiftýn 2015 je oslavou patnáctileté spolupráce Dana Bárty a Illustratosphere. Během rozsáhlého turné potěší fanoušky v Česku i na Slovensku. Na koncertě v pražském Divadle Archa 13. prosince bude představen nový videoklip. Na pódiu budou i zajímaví hosté.

Dan Bárta & Illustratosphere slaví 15 let česko-slovenským turné Dan Bárta & Illustratosphere slaví 15 let česko-slovenským turné

 barta 15letDan Bárta & Illustratosphere to spolu táhnou už 15 let


Turné bude zahájeno 30. září bratislavským koncertem. Postupně se skupina podívá ještě do dalších 8 slovenských měst. Tuzemská série vystoupení odstartuje 24. listopadu v Berouně a dále zahrne Rokycany, Strakonice, Štětí, Klatovy, Frýdek-Místek, Brno, Velký Týnec, Příbram, Prahu, Žďár nad Sázavou, Chrudim, Kolín a Karlovy Vary.

Uznávaný a cenami ověnčený zpěvák v doprovodu neméně oceňovaných hudebníků (Filip Jelínek – klávesy a aranžmá, Robert Balzar – kontrabas a basa, Míra Chyška – kytara a Jiří Slavíček – bicí) zahraje kromě písní z alba Maratonika i mnoho oblíbených songů ze starších desek. "Zkrátka co jiného než průřez tvorbou na oslavu patnáctiletí," doplňuje Bárta.

Patnáct let fungování není zrovna krátká doba. Jak to spolu muzikanti takovou řádku let vydrželi? "Patnáct roků je patnáct roků, za tu dobu se naučíte pozorovat navzájem dost dobře na to, abyste dokázali odfiltrovat drobné násery a podkuřovat drobným radostem. A koneckonců, práce je to, co nás a lidi, co na nás chodí, spojuje, takže se máme pořád dobře," vypráví zpěvák.

tz, jm

zavřít