Královna fado v Praze již zítra!

Vydáno 06.06.2007 | autor: redakce

Portugalská zpěvačka Mariza zavítá do pražského Divadla Karlín ve čtvrtek 7.6. Můžete si osobně ověřit, že chvála kritiků i fanoušků nepřehání - její koncerty jsou jedinečné. Potvrzuje to i režisér Carlos Saura.

Královna fado v Praze již zítra! Královna fado v Praze již zítra!

Praha bude moci poprvé zažít teskné a nostalgické písně ze samého srdce Portugalska, které již uhranuly diváky v nejprestižnějších sálech po celém světě - od Royal Festival Hall v Londýně přes Opera House v Sydney až po Carnegie Hall v New Yorku. Mimochodem, recenzi jejího nového DVD Concerto em Lisboa najdete v aktuálním REPORTU 6/07.

Marizu doprovodí v Praze sedm vynikajících hudebníků - Luis Guerreiro na portugalskou kytaru, António Neto na klasickou kytaru, Vasco Sousa na akustickou basovou kytaru a perkusionista Joâo Pedro Ruela, plus trio hráčů na smyčce - Paulo Moreira (violoncello), Antonio Barbosa (housle) a Ricardo Mateus (viola).

O síle stylu fado (nejčastěji překládaného jako "osud") a významu Marizy svědčí i to, že se tento fenomén stal hlavním objektem zájmu proslulého režiséra Carlose Saury. Po filmech Flamengo a Tango totiž pracuje na dokumentu Fados, který se zaměří právě na Lisabon a hudbu tohoto města. V dokumentu vystoupí ty nejlepší zpěvačky fado, v čele s Marizou.



Mariza je držitelkou mnoha cen, mezi nimi i prestižní Ceny BBC World Music Award. Poprvé vystoupila tato zpěvačka v České republice v roce 2005 na festivalu Colours of Ostrava, kde její vroucí hlas rozehřál v deštivém počasí tisíce návštěvníků a kde byla považována za jeden z vrcholů celého programu. Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v pokladně Hudebního divadla Karlín, sítích Ticket Art a Ticketpro. V osučasné době jsou přímo v divadle v prodeji i nevyzvednuté rezervace.

www.mariza.com


zavřít