HITPARÁDY (12.): Konečně změna! Kryštof byl sesazen, střídají ho Iron Maiden

Vydáno 16.09.2015 | autor: redakce

Kryštof sice udržel první místo v singlové hitparádě, v té albové se ale s vedením po dlouhé době loučí. Udeřili totiž Iron Maiden, kteří kromě České republiky nově vládnou i Británii. To v USA září v obou žebříčcích The Weeknd. A věnovat se budeme i mladému Troyi Sivanovi.

HITPARÁDY (12.): Konečně změna! Kryštof byl sesazen, střídají ho Iron Maiden HITPARÁDY (12.): Konečně změna! Kryštof byl sesazen, střídají ho Iron Maiden

 

Iron Maiden - The Book Of Souls FULLIron Maiden jsou s deskou The Book Of Souls nejprodávanější v Česku i ve Velké Británii


KRYŠTOF (NE)SESAZEN

Po osmi týdnech kralování bez jediné pauzy byl Srdcebeat poražen. Kryštof tentokrát bere dvojku, zlato jim totiž vyfoukli Iron Maiden s očekávanou novinkou The Book Of Souls. Dvoudisková nahrávka tak začíná v českém žebříčku stejně skvěle jako před pěti lety dosud poslední řadovka The Final Frontier.

Aktuální týden byl na novinky bohatý, koneckonců v polovině září se není čemu divit. Jenže kromě Iron Maiden žádná z nich nedokázala přeskočit již dlouhé týdny populární desky trojice Kryštof, Tomáš Klus a Kabát. Tři káčka se tak seřadila od dvojky do čtyřky a z pátého místa jim na záda hledí Sto zvířat a Ministerstvo mýho nitra, Do Top 10 pronikli ještě 7. A-ha s Cast In Steel a 8. Voxel díky druhé studiovce Motýlí efekt.

To v rádiích zdaleka takové změny nenastaly. První čtyří místa jsou dokonce oproti minulému kolu nezměněna. Také tento týden tedy nejvíce slýcháme Ty a já od Kryštofu, ze zahraničních písniček se pak nejvíce hrají Waiting For Love od Aviciiho a Ain't Nobody v podání Felixe Jaehna a Jasmine Thompson. Na svou šanci proniknout ne medailové stupně čekají Xindl X a Mirka Miškechová, Cudzinka v tvojej zemi je 4. 

JUSTIN BIEBER SI POHORŠIL, THE WEEKND MÁ DOUBLE

Stejně jako zaváleli Iron Maiden v Česku, bodují i ve Velké Británii. Nasbírali celkem 60 tisíc bodů a jasně převálcovali konkurenci. Nejbližší pronásledovatelkou Bruce Dickinsona a spol. byla Jess Glynne, která si vítězné vavříny užila v srpnu. Její debut I Cry When I Laugh se ale stále prodává skvěle. The Weeknd se z jedničky poroučel na bronz a z novinek se v první desítce objevují ještě pátý Troye Sivan, kterému se budeme věnovat v tipu týdne, šestí Five Finger Death Punch a osmí A-ha s Cast In Steel. 

justin-bieber-what-do-you-mean-vid-still-2015-billboard-650Mění se i singlové zlato, Justin Bieber se s What Do You Mean? přesunul na stříbro, přestože v uplynulém týdnu zaznamenal nový streamovací rekod. Nasbíral totiž 3,87 milionu přehrání, tedy zhruba o 150 tisíc víc než na jaře dvojka Wiz Khalifa a Charlie Puth se See You Again. Jednička je poměrně překvapivá - uznul ji zatím nepřílš známý DJ Sigala. Přízviskem #1 se jeho singl Easy Love honosí i díky vysamplovanému songu ABC od Jackson 5. 

Justin Bieber se na nejvyšším stupínku neudržel ani v USA. Přeskočil ho jeho kanadský kolega The Weeknd. A to dokonce dvakrát! Na jedničku se totiž znovu vrací Can't Feel My Face, z dvojky už mu kryje záda další singl The Hill

The Weeknd se ceněného double nedočkal před týdnem, zato tentokrát mu patří jak singlový, tak albový žebříček. S deskou Beauty Behind The Madness totiž prvenství obhájil a raduje se z triumfů v obou nejsledovanějších žebříčcích. Přitom za ním se to novinkami jen hemžilo - Five Finger Death Punch získali stříbro, Travis Scott bronz a na čtvrté Iron Maiden za mořem medaile nezbyla. 

Tip týdne - Troye Sivan - Wild

Dvacetiletý Troye Sivan se kromě zpěvu věnuje i herectví a také svému YouTube kanálu, kde mají jeho osobní videa velký úspěch. Svůj hudební talent loni připomněl zdařilým EP TRXYE, se kterým získal 5. místo amerického žebříčku. Se žhavou novinkou Wild to dokázal zopakovat, a navíc prorazil i do Evropy - číslem pět je totiž i v Británii. A aby toho nebylo málo, poprvé se postavil na piedestal hitparády ve své domovině, tedy v Austrálii. A to se stále jedná jen o krátkometrážní materiál o šesti písničkách. Zdá se, že na velký debut je skvěle zaděláno.

text: Josef Martínek


ironmaide bookofsouls TOP

 

zavřít