Dizzee Rascal: rýmy versus matika

Vydáno 07.06.2007 | autor: redakce

Dizzee Rascal, třiadvacetiletý britský rapper a největší hvězda žánru grime, přichází se zbrusu novou deskou. Angličtí recenzenti jásají.

Dizzee Rascal: rýmy versus matika Dizzee Rascal: rýmy versus matika

Dizzee se proslavil už jako teenager a jeho popularitě pomohla i nešťastná událost, kdy byl coby osmnáctiletý pobodán neznámými útočníky na Ibize. Zatím vydal dvě alba - Boy In Da Corner a Showtime. Obě sklidila měl jak komerční úspěch, tak přízeň kritiky. Dizzee se stal i vyhledávaným hostem na cizích projektech: zpíval v hitu Lucky Star od Basement Jaxx a zúčastnil se dobročinného projektu Band Aid 20. Má i vlastní label Dirtee Stank (tady najdete linky na klipy umělců, které tam Dizzee vydává).


Třetí deska Maths + English mu vyšla 4. června. Maths, tedy počty, mají být beaty, a English pak Dizzeeho rýmy. Recenze v jeho domovské Británii jsou nadšené, The Observer označil desku za zásadní a dal jí plný počet bodů. V USA vychází album pouze jako placený download, zdá se tedy, že se velké prodeje neočekávají.
Dizzee hraje během léta na většině větších evropských festivalů (Roskilde, Get Loaded In The Park, Heineken Open Air v polské Gdyni ad.). Několik skladeb z nové desky najdete na jeho myspacu.
zavřít