Disclosure se s novým albem vrátí do Prahy

Vydáno 23.09.2015 | autor: redakce

Po dvou letech se Disclosure vrátí do Prahy, kde představí nové album Caracal, na kterém se podílely hvězdy jako Sam Smith, Lorde nebo The Weeknd. Britské elektronické duo vystoupí 14. února 2016 v pražské Malé sportovní hale, dřívější Incheba Aréně.

Disclosure se s novým albem vrátí do Prahy Disclosure se s novým albem vrátí do Prahy

 

disclosure-1Disclosure k nám přijedou na Valentýna


Bratři Lawrencovi aka Disclosure debutovali v roce 2013, kdy bylo mladšímu ze sourozenců Howardovi pouhých 18 let. Album Settle si získalo pozornost hlavně díky singlu Latch, který vznikl ve spolupráci se Samem Smithem. Díky němu se jak Disclosure, tak Sam Smith dostali mezi nejskloňovanější jména současného mainstreamu. Deska ovládla nejen hitparády v domácí Anglii, ale i ve Spojených státech nebo Austrálii. Její kvalitu nestvrdil jen úspěch u fanoušků, ale také kladné kritiky. Server Pitchfork udělil 9,1 bodů z 10 a Mixmag hodnotil plnými pěti hvězdičkami. I díky tomu byla deska nominována na prestižní Mercury Prize nebo Brit Awards.

Očekávané a v pořadí druhé album Caracal vychází letos 25. září. Disclosure vsadili na osvědčenou sestavu a znovu přizvali Sama Smitha. "Bez něj by to nebylo ono. Sam je náš nejlepší kámoš a nejlepší zpěvák na světě, tak proč ho nemít na desce?" vysvětluje mladší z bratrů. Na desce, jejíž název je inspirován karakalem, tedy pouštní kočkou, hostuje dále například Kwabs nebo držitel Grammy Gregory Porter.

Předprodej první vlny vstupenek bude zahájen v pátek 2. října za 750 Kč na GoOut.cz a Ticketpro. Po vyprodání se cena o 100 korun zvyšuje.

tz, jm

 

zavřít