Šest českých měst propagovalo třídění odpadu hudbou za pomoci Ekompilace

Vydáno 24.09.2015 | autor: Petr Lenk

 

Na přelomu srpna a září 2015 se po České republice uskutečnil projekt na podporu třídění odpadu a recyklace s názvem Ekompilace.

Šest českých měst propagovalo třídění odpadu hudbou za pomoci Ekompilace Šest českých měst propagovalo třídění odpadu hudbou za pomoci Ekompilace

ekompilace jicin


Města Vsetín, Rokycany, Mělník, Jičín, Jindřichův Hradec a Humpolec připravila na svých náměstích a parcích zdarma pro širokou veřejnost koncertní křty. Akce se konaly ve spolupráci s informačním portálem Samosebou.cz. Na minifestivalech se křtilo v pořadí už čtvrté CD Ekompilace, které spolu s informacemi o správném třídění odpadu dostal zdarma úplně každý návštěvník.

Hlavním pomocníkem byla letos oblíbená skupina Rybičky48. Příchozí mohli slyšet i osm dalších kvalitních kapel, které byly do letošní Ekompilace vybrány a mohli v profesionálních podmínkách nahrávacího studia Franz Kavkaz nahrát po dvou skladbách na zmiňované CD Ekompilace. Do projektu se zapojily kapely Five O' clock Tea, Smrtislav, Isua, Outsider, Cate, Lucky Losers, 4ever a Čardáš Klaunů. Na cd se mimo písní těchto skvělých kapel objevila i velmi chytlavá skladba od skupiny Rybičky 48 s názvem Léto. Skladba je známá z rádií a internetu, ale vydána byla pouze na CD Ekompilace 2015.


ekompilace melnik rybicky


Ekompilaci připravuje hudebně informační web Samosebou.cz propagující zajímavě recyklaci všeho druhu i na svých stránkách. Najdeme tam například videoklipy a remakeované skladby skupin jako Tata Bojs, Divokej Bill, Wohnout, Vypsaná fiXa a mnoho dalších.
Celkově byl projekt velice úspěšný i z jiných důvodů, jak zmiňuje za organizátory Mirek Ruml: „Jsme velice rádi, že jsme ukázali veřejnosti, že třídění odpadu je pro normálního člověka běžná činnost. Jsme také rádi, že výborné mladé kapely jsou ochotny podporovat takovou formou třídění odpadu a my na druhou stranu můžeme podpořit je." Krásnou atmosféru z těchto koncertů je možné najít v galeriích na facebook.com/Ekompilace. Za portálem Samosebou.cz stojí nezisková společnost EKO-KOM, která svými aktivitami motivuje veřejnost ke správnému nakládání s odpadem. Díky tomu už soustavně třídí více než dvě třetiny obyvatel ČR.


TZ

 

zavřít