Co se ví o novém albu Adele: 7 podpultových zpráv

Vydáno 25.09.2015 | autor: Josef Martínek

Bezesporu není letos v pop music očekávanějšího alba. Adele se má po téměř pěti letech od vydání své veleúspěšné desky 21 vrátit s novými písněmi. Protože je ale zpěvačka tajemnější než hrad v Karpatech, skoro všechno, co se o novince ví, jsou jen spekulace. Tady je 7 nejdůležtějších informací.

Co se ví o novém albu Adele: 7 podpultových zpráv Co se ví o novém albu Adele: 7 podpultových zpráv

adele-makeup-1Vyjde letos konečně nové album Adele?


NÁZEV

Adele pojmenovala svá dvě předchozí alba podle věku, ve kterém vznikala, proč to tedy neudělat potřetí? Britské pěnici je sice už 27 let, ale když loni slavila 26. narozeniny, pochlubila se na Twitteru, že s číslovku 25 se ještě shledá. Od té doby se počítá s tím, že třetí řadovka se bude jmenovat 25.

DATUM VYDÁNÍ

Tohle je nejčerstvější zpráva: Adele prý nové album vydá 20. listopadu. Informace se po světě rozkřikla rychlostí blesku, a ač ji dosud nepotvrdilo ani vydavatelství Sony Music, a už vůbec ne samotná zpěvačka, fanoušci už začínají počítat dni zbývající k onomu magickému datu. Jenom aby to zase nebyl planý poplach.

LIVE PROPAGACE

Když vydá nějaký umělec nové album, sluší se obejít pár talk show a představit nějakou písničku naživo. U Adele by to ale prý mohlo být ještě větší: chystá se snad dokonce speciální televizní pořad věnovaný vydání desky. A šušká se, že Adele bude hlavní hvězdou Glastonbury 2016.

TÝM SPOLUPRACOVNÍKŮ

Seznam spolupracovníků podílejících se na desce bude pochopitelně hvězdný. Ryan Tedder z OneRepublic, Danger Mouse, Max Martin, Pharrell Williams, Sia... Padlo dokonce i jméno Beyoncé. Tak uvidíme, kolik z nich se na nahrávání skutečně podílelo. Každopádně takový Phil Collins Adele dost dobrý nebyl, loni se totiž svěřit, že jí napsal písničku, ale zpěvačka se ani neobtěžovala s odpovědí, zda se jí líbí.

PILOTNÍ SINGL

První vzorek má být představen začátkem listopadu. S Adele na něm spolupracoval švédský stroj na hity Max Martin, člověk, kterému za hodně úspěšných singlů vděčí třeba Katy Perry, Taylor Swift, Britney Spears a další hvězdy popu. Jsme zvědaví, zda z toho bude podobně ikonická hymna jako třeba Someone Like You či Rolling In Th Deep.

ŽÁDNÉ STESKY

Na minulém albu 21 se Adele vyplakala z nešťastné lásky, teď je z ní ale spokojená máma. Žádné dojáky se tedy tentokrát neočekávají. Ne že by snad měla Britka zpívat o přebalování plen, každopádně mateřství se prý na nových písních projevilo. Snad to ale nedopadne jako v případě její krajanky Lily Allen nebo u Američanky Kelly Clarskon, které s comebackovými nahrávkami po porodu z komerčního hlediska propadly.

JASNÝ HIT JÍ NEVONĚL

Tohle je jediná jistá informace z našeho seznamu: písničku Alive, kterou právě vydala jako svůj nový singl Sia, si Adele dovolila pustit k vodě. S australskou divou ji napsaly společně a vzhledem k emoční bouři v ní není těžké odhadnout, že by se v podání Adele jednalo o jistý hit. Tak uvidíme, jaké poklady na nás čekají, když tak výraznou skladbu nechtěla. 

 text: Josef Martínek

zavřít