POST SCRIPTUM (14): Kariéra Keshy prý definitivně skončila

Vydáno 29.09.2015 | autor: Simona Knotková

Za vší slávou, penězi a pozlátkem mainstreamového popu se skrývá i hodně odvrácená strana, jak nám dokazuje příběh Keshy. Hříšník Chris Brown zase musí pykat za své násilnické delikty, když mu Austrálie na jeho turné vystavila stopku.

POST SCRIPTUM (14): Kariéra Keshy prý definitivně skončila POST SCRIPTUM (14): Kariéra Keshy prý definitivně skončila

2014-10-14T190120Z 1174348374 TM3EAAE15NT01 RTRMADP 3 PEOPLE-KESHAČas na výsluní Keshe už možná vypršel. Trvající smlouva s Dr. Lukem jí znemožňuje vydávat další materiál

 

PŘÍLIŠ TVRDÁ KOCOVINA PO DIVOKÉM VEČÍRKU S DR. LUKEM

Pamatujete si ještě na Keshu? Flitry, spousta auto-tune a songy o chlastání? Pokud jste v letech 2010 až 2013 nebyli v kómatu, snad ani nebylo možné se tomu vyhnout. Zaznamenali jste ovšem, že poslední léta se po osmadvacetileté zpěvačce jako by slehla zem? Možná taky ne, protože Kesha nikdy nepatřila k nejvýraznějším osobnostem pop music, a pokud jste nebyli přímo jejími fanoušky, její nepřítomnost jste mohli hravě přehlédnout. Kde je jí tedy konec?

Předně se Kesha na začátku minulého roku léčila z bulimie. To ale nebyl jediný šok pro její příznivce. Interpretka se navíc začala soudit s producentem Dr. Lukem. Sexuální zneužívání, podstrkování drog, psychická manipulace, která ji dovedla až k poruše příjmu potravy - i takové položky v sobě skrývá obvinění jednoho z největších es hudebního průmyslu. Dr. Luke se všemu samozřejmě brání, a tak spolu dvojice momentálně svádí tuhou soudní tahanici. Výsledek je ovšem zatím jasný: Kesha je mu stále zavázaná smlouvou, a proto nemůže vydávat ani žádný nový materiál.

A místo aby se v tvrdé branži našel kousek lidskosti a někdo se jejími obviněními začal skutečně zaobírat - protože mi přijde, že se celý případ spíš tak trochu zametává pod kobereček - bývalý výkonný ředitel Universal Music Jim Urie varuje před koncem její kariéry: "Nenahrává, nekoncertuje ani neprodává žádný merchandise už skoro rok. Pokud se ihned nevrátí do studia..., její kariéra v podstatě skončila."

Celkem smutné, když se vaše jméno redukuje jenom na značku, která prodává. A i kdyby si interpretka měla všechna obvinění vymyslet či pouze trochu přikrášlit, proč je pro Dr. Lukea takový problém rozvázat se svou bývalou svěřenkyní kontrakt? Producent si je vědom, že Kesha je výhodné zboží, jež by v budoucnu už mělo vydělávat jiným, a tak se raději pojistí, aby jinému labelu nepatřila. Vskutku chování vyzrálého muže s křišťálově čistým svědomím...


ZKROCENÍ ZLÉHO CHRISE BROWNA?

Jiný hříšník se zato kaje. Prý. Anebo je to jenom z důvodu, že mu tak trochu teče do bot? Řeč je o Chrisu Brownovi, který si svou světovou pověst vydobyl především jako násilník než jako r'n'b interpret. Známá je konkrétně jeho aférka s Rihannou. Právě kvůli podobnému chování se Austrálie rozhodla nevpustit Browna do své země, když tam měl přijet v rámci turné One Hell Of A Nite. Šestadvacetiletý hudebník nejprve sebevědomě vzkazoval fanouškům, ať nevěří podobným kecům a že se koncerty určitě uskuteční. Jeho nejnovější tweet je už však podstatně smírnějšího tónu. Stojí v něm: "Byl bych více než vděčný, kdybych mohl přijet do Austrálie a zvýšit tam povědomí o domácím násilí. Chci už o těchto věcech mluvit. Moje životní omyly by mohly být probuzením pro každého. Chci všem ukázat, že jejich chyby je nedefinují." Navrhoval by něco podobného i v případě, kdy by jej Austrálie na svou půdu bez problémů vpustila? Všechny nás asi napadá jedna stejná odpověď.

V minulém týdnu se ale děly i pozitivní věci a jednou z nejkrásnějších je jistě narození prvního dítěte Karen O. Frontwoman Yeah Yeah Yeahs chlapečka počala společně se svým manželem, režisérem Barneym Clayem, a podle fota z jejího instagramového účtu se má miminko čile k světu. Gratulujeme!

11939369 497884540386955 291917556 n

text: Simona Knotková

zavřít