Joe Cocker se vrací do Prahy

Vydáno 13.06.2007 | autor: redakce

Joe Cocker, jeden z mála žijících umělců, kteří se mohou pyšnit účastí na legendárním Woodstocku, se vrací do České republiky představit své nové album.

Joe Cocker se vrací do Prahy Joe Cocker se vrací do Prahy

Slavný anglický zpěvák Joe Cocker pochází ze Sheffieldu, kde se narodil v roce 1944. Své první hudební zkušenosti si odbyl v roce 1960 se skupinou The Cavaliers, a to jako bubeník. Cocker si zajistil nesmrtelnost už svým vystoupením na bájném woodstockém festivalu v roce 1969. Přestože má za sebou řádku úspěšných studiových alb, pro geniálního soulmana vždy platilo, že to nejlepší ze sebe vydával na pódiu. Ne nadarmo patří k jeho nejúspěšnějším deskám živé dvojelpéčko „Mad Dogs And Englishmen“ z roku 1970.



Hluboký prožitek, který dokáže vložit do svého nezaměnitelného chrapláku, se stal pro „otce bílého soulu“ poznávacím znamením a ochrannou známkou. Za svou bohatou kariéru vydal více než dvě desítky alb a spolupracoval s celou řadou hudebních osobností. Skvělé hudebníky má Joe i ve své doprovodné kapele, se kterou vystoupí v pražské Sazka Areně 12. prosince a živě představí, krom jiných, i skladby z aktuální desky „Hymn For my Soul“.

www.cocker.com
zavřít