The Chemical Brothers na turné

Vydáno 18.06.2007 | autor: redakce

The Chemical Brothers naplno zahájili světové turné k albu We Are The Night. Navštíví více jak dvacet metropolí a 10. srpna i Prahu. A jaké jsou zatím ohlasy? Čtěte a dívejte se...

The Chemical Brothers na turné The Chemical Brothers na turné

Jednou z prvních zastávek tohoto koncertního turné byl srbský Bělehrad, kde na "chemické bratry" čekalo 18 000 fanoušků. Videa z tohoto koncertu najdete zde. Britské elektronické duo The Chemical Brothers vystoupí v T-Mobile Areně v Praze 10. srpna. Do Česka se tak vrátí po pěti letech, a to s novým albem, nyní ovšem s větší produkcí a klasickým koncertním programem. Tom Rowlands a Ed Simons jsou označováni za pionýry elektronické hudby. Historie The Chemical Brothers sahá až do roku 1991, kdy si oba pánové, okouzleni ranou house music, stoupli za gramofony v manchesterském klubu Naked Under Leather. Vážně do toho šlápli pod jménem The Dust Brothers v roce 1993. Tehdy se pokusili o vlastní tvorbu.



Prakticky na koleně stvořili singl Song To The Siren a poslali ho do světa na pěti stech nosičích. Singl se okamžitě stal jednou z nejoblíbenějších skladeb ostrovních DJs. „Byla to tehdy neobvyklá nahrávka, protože měla o 20 bpm (beatů za minutu) méně, než bylo u taneční hudby obvyklé, takže lidé zpozorněli a najednou tančili na pomalou skladbu se silným breakbeatem,“ vzpomíná Simmons. Vydání jejich posledního alba We Are The Night je naplánováno na 18. června. The Chemical Brothers se u nás poprvé představili v roce 2002 na tanečním festivalu Open Air Field u Proboštských jezer.

www.thechemicalbrothers.com
www.myspace.com/thechemicalbrothers
zavřít