LFŠ: brazilské rytmy i underground

Vydáno 21.06.2007 | autor: redakce

Letní filmová škola v Uherském Hradišti bude mít kromě desítek filmů v programu i zajímavý hudební doprovod. Kromě brazilských tanců vás čeká i underground a mimořádná vystoupení k němým filmům.

LFŠ: brazilské rytmy i underground LFŠ: brazilské rytmy i underground

Undergroundová legenda
Hned první den se hudební částí doprovodného programu přiblíží k hlavnímu tématu LFŠ – Člověk a stáří. Vystoupí totiž skupina Plastic People of the Universe, která je symbolem boje proti komunismu. Kapela byla dlouhou dobu pronásledována a po sametové revoluci se nadechla k novému životu, který bohužel zbrzdila smrt zakladatele a hlavního autora Mejly Hlavsy. Plastic People po jeho smrti však pokračují dál a dají vzpomenout i na jeho hitové skladby v čele s nezapomenutelnými Muchomůrkami.



Karneval jako v Riu

První víkend bude ve znamení Brazílie a karnevalu. V sobotu rozehřejou dva projekty z Brazílie – skupina Axial přináší jiný pohled na tradiční brazilskou hudbu a ukáže, jak se v Brazílii vyvíji taneční hudba spolu s rytmy samby. To Afoxé Loni přenesou přímo do víru brazilského karnevalu v Riu. Na třicet tanečníků a tanečnic rozvlní svá těla do žhavých rytmů brazilské noci. Na karnevalu zahraje i André Sáh se svojí doprovodnou kapelou.

Hudební doprovody k němým filmům – perly hudební i filmové
Mimo stálice v osobě Filipa Topola, který vystoupí po dlouhém pobytu v nemocnici nejen se svojí skupinou Psí vojáci, ale doprovodí hrou na klavír i sovětský film z roku 1929 Saba, se můžete těšit i na Irenu a Vojtěcha Havlovi či na slovenskou skupinu Longital, která se dostává do podvědomí fanoušků čím dál tím více i díky společnému turné s irskou kapelou the Frames v čele s Glenem Hansardem. Speciální produkci si k němému filmu připraví i alternativní kapela z Brna Ty syčáci.

www.lfs.cz
zavřít