Marianne Faithfull na Colours i ve Varech

Vydáno 29.06.2007 | autor: redakce

Marianne Faithfull můžeme v příštích dnech vidět dvakrát: v novém filmu „Irina Palm“, který bude uveden na filmovém festivalu v Karlových Varech, a zároveň jako zpěvačku na Colours of Ostrava.

Marianne Faithfull na Colours i ve Varech Marianne Faithfull na Colours i ve Varech

Marianne Faithfull je osobnost, jejíž bouřlivý život se proplétal s osudy mnoha rockových hvězd. Byla to ona, pro kterou Mick Jagger a Keith Richards napsali nesmrtelnou píseň „As Tears Go By“, Nick Cave skladby „Crazy Love“ a „There Is a Host“, PJ Harvey „The Mystery Of Love“ a „Before the Poison“ či Damon Albarn z Blur a Gorillaz „Last Song“. Všechny tyto skladby slibuje Marianne Faithfull zahrát na letošních Colours of Ostrava. Marianne je navíc úžasná interpretka písní Boba Dylana, Davida Bowieho, Patti Smith, Toma Waitse, Philla Ocase či Kurta Weilla či Bertolda Brechta. Spolupracovala i se skladatelem Angelo Badalementim či Rogerem Watersem při provedení alba „The Wall“.



Film „Irina Palm“ bude uveden 1. a 7. července v Karlových Varech krátce po své premiéře na letošním Berlinale. Film režíroval Sam Garbarski s Miki Manojlovićem a Kevinem Bishopem v dalších rolích. Marianne Faithfull v něm hraje padesátnici Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem…

Koncert na Colours je jedinečnou příležitostí vidět na vlastní oči tuto osobnost, která překonala jak drogovou závislost, tak i nedávnou rakovinu. A navíc – kdy se vám poštěstí vidět bývalou milenku Micka Jaggera, který do České republiky dorazí o pár dnů později? Na Colours Marianne Faithfull vystoupí se třemi muzikanty – kytaristou Barry Reynoldsem, klávesistou Danielem Mintserisem a Joem Cangem hrajícím na baskytaru a perkuse. Více info: www.colours.cz.
zavřít