Pearl Jam a The Cure chystají DVD

Vydáno 20.07.2007 | autor: redakce

Z tábora Pearl Jam pronikly první zprávy o chystaném DVD, které zachytí italské koncerty loňského turné. A u The Cure už pomalu myslí na kulaté jubileum. A tak točí bilanční dokument.

Pearl Jam a The Cure chystají DVD Pearl Jam a The Cure chystají DVD

I JUST WANNA SAY - ONE, TWO, THREE, FOUR..

Pearl Jam minulý rok potěšili fanoušky vydařeným eponymním albem. Pět italských koncertů následného turné bylo zaznamenáno režisérem Danny Clinchem (dříve pracujícího mimo jiné pro Björk, Bena Harpera nebo Foo Fighters). O osudu natočeného materiálu se dlouho nic nevědělo, nyní se však začínají objevovat první informace, hovořící o tom, že DVD by mohlo být hotovo "ještě před koncem prázdnin." Z příspěvku na serveru Billboard sice bohužel není zcela jasné, zda se jedná o prázdniny letní či období Vánoc, nicméně s velkou pravděpodobností dojde k vydání DVD ještě letos.



Dá se předpokládat, že nosič bude koncipován v podobném duchu jako DVD "Touring Band 2000", tedy spíše jako koláž různých skladeb z různých míst, než záznam jednoho kompletního koncertu s bonusy. Pearl Jam jsou proslulí tím, že každý večer je setlist jejich vystoupení rozdílný a prezentaci autorských songů (včetně nadílky B-stran singlů) skupina koření četnými coververzemi či překvapeními (např. My Verona jako reminiscence hitu My Sharona od The Knack, kterou PJ vystřihli ve veronské Areně - viz recenze v REPORTU 10/06). Ale nechme se překvapit..

www.pearljam.com


HAPPY 30'S TO YOU, HAPPY 30'S TO CURE..

Zatímco Pearl Jam už s nosičem pomalu finišují, tarantulovitý zpěvák Robert Smith myslí hodně dopředu a už teď pracuje na rozsáhlém dokumentu k třicetinám svých The Cure. Sekundantem při přípravě ambiciozního projektu mu má být osvědčený režisér Tim Pope, který se podílel takřka na všech důležitějších videozáležitostech první zhruba patnáctiletky The Cure.

"Chceme pořídit rozhovory se všemi, kteří kdy v kapele hráli nebo pro ni byli jakkoli důležití," odkryl smělé plány Smith. Oficiální DVD však zřejmě bude doplněno i spoustou archiválií, zveřejněných současně s vydáním nosiče na webu kapely. "Rádi bychom v dokumentu věnovali každé dekádě asi tak hodinu, ale na různých páskách a cívkách toho máme za každých deset let tak dvacetkrát víc...," popisuje nelehký úkol kompilátora Smith.



Jak to celé dopadne, na to si budeme muset počkat až do jara 2009. Mezitím ještě Smith a spol. plánují dokončit nové album (možná i dvojalbum). A po malé pauze bude pokračovat i vydávání remasterovaných řadovek. Na řadě jsou příští rok skvosty Disintegration a Wish.

www.thecure.com




zavřít