Mattafix rozproudí Roxy

Vydáno 27.07.2007 | autor: redakce

Britské duo Mattafix přijede 3. října 2007 představit svoji novou desku do pražského klubu Roxy. Koncert je součástí turné, které od 14. září do počátku listopadu zahrne kromě Prahy i Ženevu, Vídeň, Paříž či Amsterodam.

Mattafix rozproudí Roxy Mattafix rozproudí Roxy

Nové album vychází 12. listopadu na labelu EMI, bude se jmenovat „Rhythms & Hymns” a nabídne jedenáct písní. V současné době již vzniká videoklip k prvnímu singlu s názvem Listen, který bude od srpna nasazen do rádií. Hudba Mattafix spojuje hip hop, reggae, dancehall a pop do stylu, kteří někteří nazývají britským městským blues pro 21. století – písně s texty o skutečných lidech se skutečnými životy. Odráží se v ní zároveň vlastní zkušenosti obou muzikantů z multikulturního Londýna - Marlon Roudette prožil navíc mládí na ostrovech v Karibiku a Preetesh Hirji se v Londýně narodil indickým rodičům.



Z Karibiku také pochází jméno kapely, které je zkratkou výrazu „Matter fixed“, který tam uslyšíte neustále – „no problem“, „vše je OK“. Kapela se zapsala do povědomí posluchačů především dvěma hity „Big City Life“ a „To and Fro“, které bodovaly v hitparádách po celém světě. V České republice koncertovala s úspěchem na festivalu Rock for People v roce 2006.

www.mattafix.com
www.myspace.com/mattafix
zavřít