Trutnov hlásí: Mike Patton nedorazí

Vydáno 31.07.2007 | autor: redakce

Evropskou tour na poslední chvíli zrušil bývalý frontman Faith No More Mike Patton se svým projektem Peeping Tom. Nepanikařte, nahradí ho sám duchovní otec a zakladatel skupiny Billy Gould se svým současným bandem Harmful.

Trutnov hlásí: Mike Patton nedorazí Trutnov hlásí: Mike Patton nedorazí

V programu jej doplní mladí bozi, co nestárnou - The Young Gods, kteří otevřou své tvrdé nebe nad Trutnovem. Jak k tomu říká Eva Navrátilová: „Namísto generála Pattona, který zrušil své dobyvatelské úmysly na starou dobrou Evropu a ustoupil od celého svého tažení, včetně koncertu na Trutnově, přijedou tedy rovnou kapely dvě. Další jsou ještě v jednání.The Young Gods i Billy Gould mají nemálo s Mikem Pattonem společného: s The Young Gods Mike několikrát vystupoval, s Billym byli společníky a hlavními postavami v kapele Faith No More, kterou Billy Gould založil. Mike do této rozjíždějící se kapely nastoupil o něco později a stal se záhy jejím frontmanem.



Poprvé v České republice a právě na trutnovském festivalu vystoupí rovněž královna jamajského reggae Tanya Stephens. V programu se také objeví po českých luzích a hájích velmi oblíbení Boban i Marko Marković Orkestar a New York Ska Jazz Ensemble. K hudebnímu festivalu v Trutnově patří také věnování. „Komu jinému bychom měli letošní dvacátý nejen hudební svátek a festival věnovat, když ne tomu, kdo stál u jeho zrodu a nepřímo zapříčinil společně s Chartou 77 a undergroundem jeho vznik – Václavu Havlovi,“ říká k tomu pořadatel a zakladatel festivalu Martin Věchet, který společně s Františkem „Čuňasem“ Stárkem festival založil v roce 1987.



Akce se tehdy měla uskutečnit na soukromém pozemku Martina Věcheta, tehdejší Státní a Veřejná bezpečnost ji však rozehnala a organizátory pozatýkala. Festival se potom od roku 1990 (až na dvě výjimky) pořádá s železnou pravidelností každým rokem.

www.festivaltrutnov.cz
zavřít